Benfica se javila 'izdajniku' i zažalila
EPA

Ne ide im najbolje

Benfica se javila 'izdajniku' i zažalila

Vodstvo Benfice namjerava uskoro uručiti otkaz treneru Bruni Lageu.

Rezultati koje Benfica bilježi u posljednje vrijeme su ispod svih očekivanja, zbog čega je i ugrožena borba za titulu, a ceh će na kraju platiti upravo Lage.

Mediji u Portugalu pišu da će Lage na kraju sezone postati bivši, a vodstvo kluba iz Lisabona je imalo ideju da na trenersku klupu vrati 'izdajnika' Jorgea Jesusa.

Jesus je tokom šest godina u Benfice osvojio tri titule prvaka države i šest titula u nacionalnim kupovima. Klubu je donio mnogo radosti, toliko zajedničke sreće, ali bilo je i tuge jer je kasnije za koji milion više preuzeo najvećeg rivala - Sporting.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Iz tog razloga poziv Jesusu je iznenađujući, pogotovo ako se još zna da je 'persona non grata' među navijačima, a čini se da je svega toga svjestan i on sam. Ponudu je već odbio poručivši da želi i dalje raditi u Brazilu vodeći Flamengo.

Kao najozbiljniji kandidat u međuvremenu je isplivao bivši trener Evertona Marco Silva.

Top Komentari

user1582647693
Potrugalski naser keljemendi
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi