Čudo u Lisabonu i nesvakidašnji meč, policija bi trebala biti u pripravnosti

Navijači to neće podniejti

Čudo u Lisabonu i nesvakidašnji meč, policija bi trebala biti u pripravnosti

E. Škorić

Nakon serije remija i jedne pobjede, nogometaši Benfice večeras su neočekivano poraženi od Santa Clare u 28. kolu portugalske Primeire.

S obzirom na sve - ulogu favorita, kvalitet, domaći teren, ma baš sve, može se ova pobjeda Santa Clare u Lisabonu nazvati pravim malim čudom. I to kakva pobjeda, rezultatom 4:3, golom u 95. minuti.

Gosti su prvi postigli gol u 44. minuti, Carvalho je bio strijelac, da bi Silva u 50. vratio stvari na početak. Samo sedam minuta kasnije Sanusi za novu prednost Santa Clare, a onda Carlos Vinicius za dvije minute (63', 65') postiže dva pogotka za preokret i prvo vodstvo Benfice (3:2).

Za goste je dosuđen penal u 81. minuti, a Crysan je pogodio za 3:3, da bi u 95. minuti Ze Manuel upravo na asistenciju Crysana zabio za pobjedu gostiju.

Benfica ostaje lider sa 64 boda, ali isto toliko ima i Porto koji večeras dočekuje Boavistu i po svim prilikama preuzeće prvo mjesto na tabeli, šest kola prije kraja.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Nezadovoljni navijači Benfice nedavno su zasuli autobus sa igračima svog tima, pa bi policija nakon ovih 90 minuta zaista trebala da bude u pripravnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije