Kao da ih je neko prokleo: Benfica ponovo šokirala svoje navijače!

Porto ima šansu da preuzme prvo mjesto

Kao da ih je neko prokleo: Benfica ponovo šokirala svoje navijače!

E. Čaušević

Fudbaleri Benfice priredili su svojim navijačima novi šok jer su večeras remizirali u gostima protiv Portimonensea (2:2) u meču 26. kola.

Benfica i Porto vode žestoku borbu za titulu prvaka Portugala. Ekipa iz Lisabona gostovala je večeras kod Portimonensea koji je predzadnji na tabeli i osvojila je samo bod.

Za Benficu je ovo treći remi zaredom i Porto ima šansu da ih prestigne na tabeli ukoliko večeras savlada Maritimo. Benfica je i u prošlom kolu osvojila samo bod protiv Tondele nakon čega su navijači napali autobus u kojem su bili igrači lisabonskog tima.

No, večeras ništa nije slutilo na novi kiks Benfice. Gosti su odlično otvorili meč i u 18. minuti su poveli sa 1:0 kada je gol postigao Pizzi. Benfica je ovu prednost udvostručila desetak minuta kasnije, a ovaj put strijelac je bio Almeida.

Činilo se da će Benfica lagano privesti meč kraju, no u drugom poluvremenu doživjeli su šok. Portimonense je u 66. minuti smanjio na 1:2 preko Denera, ali to nije bilo sve.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Domaći su samo deset minuta kasnije uspjeli da poravnaju na 2:2, a gol je postigao Tavares. Benfica je pokušala nekako da dođe do pobjede, no rezultat se nije mijenjao.

Klub iz Lisabona je i dalje prvi i ima 61 bod, a Porto je drugi s bodom manje. No, Porto svoj meč ovog kola tek treba da odigra večeras od 22:30 i u slučaju pobjede preuzet će vrh tabele.

Top Komentari

sport1
Ovo su prava prvenstva, 1 i 2 za titulu od 3 do 8 za Europu, 9 do 14, sigurna zona, 15 i 16, skoro sigurni, al strahuju, 17 i 18 grcevita borba za opstanak.. Kod nas od 3 pa ba nize svi strahuju za opstanak, jer se kupuju utakmice kuci. Sportski pozdrav
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi