Benfica večerama od 600 eura kupovala blagonaklonost sudija?

Korupcija ili...?

Benfica večerama od 600 eura kupovala blagonaklonost sudija?

Portugalski TVI je donio priču o potencijalnim slučajevima podmićivanja i korupcije u tamošnjem šampionatu.

Na udaru se našla Benfica, a TVI smatra da će tužilaštvo imati dovoljno dokaza da pokrene postupak protiv aktuelnog prvaka Portugala.

U "slučaju vaučeri" je otkriveno da je Benfica glavnim i pomoćnim sudijama, i posmatračima, davala "poklone" koji višestruko prelaze vrijednog od 35 eura, koliko uglavnom koštaju paketi dobrodošlice za zvaničnike, a koji se uglavnom sastoje od klupskih suvenira.

Također, TVI tvrdi da su sudijama i posmatračima suđenja nerijetko plaćani ručkovi i večere u iznosu od blizu 600 eura.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Takva druženja su organizovana u hotelu Terreiro do Poco u Lisabonu, a "ceh" bi višetruko prelazio maksimum dozvoljen od strane UEFA-e. Naime, krovna kuća evropskog fudbala toleriše plaćanje jela za zvaničnike od 200 ili 300 eura, s obzirom da se to smatra gestom gostoprimstva od strane kluba domaćina.

Sumnja se da je Benfica na ovaj način kupovala blagonaklonost sudija, a da li će "slučaj vaučeri" dobiti sudski epilog ostaje da se vidi.

Top Komentari

enko
I kod nas na premijer ligi kodeks ponasanja,koji je obavezan za sve sluzbene osobe,zabranjuje ruckove,vecere ali to vecina ne postuje,provjerite i uvjerite se.
0 1
DamirT
Sta ce kupovati blagonaklonost kad su ljudi za 3 klase bolji od Moreirensea...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi