Stiže li novo lice u reprezentaciju BiH?

Navodno je na radaru novog selektora Hadžibegića

Stiže li novo lice u reprezentaciju BiH?

Admin Čaušević

Smjena generacija u reprezentaciji BiH je uveliko u toku. Ivaylo Petev je počeo sa uvođenjem novih lica među Zmajeva, a očekuje se da isto nastavi raditi i Faruk Hadžibegić. 

Hadžibegić će debi na klupi Zmajeva imati krajem marta kada počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Skautiranje protivnika je već počelo, a ubzro će početi i pripreme za prvi spisak.

U proteklom periodu nekoliko novih imena je isplivalo na površinu i spominju se kao potencijalni ili budući reprezentativci BiH, svakako se najviše ističu Benjamin Tahirović iz Rome te Said Hamulić koji igra sjajno u Poljskoj.

Prema informacijama koje stižu "preko bare" u budućnosti bi dres reprezentacije BiH mogao nositi i Benjamin Kikanović, 23-godišnji fudbaler San Josea Earthquakesa.

Kikanović koji je rođen u januaru 2000. godine se proteklih sedmica spominje kao moguće pojačanje grčkog AEK-a što bi sigurno bio sjajan transfer.

Oglasi

Fudbal je doživio naglu ekspanziju u SAD-u te su transferi iz MLS-a u Evropu sve češća pojava, pa bi i dečko iz Kalifornije uskoro mogao put Starog kontinenta.

Prošle godine je jedan njegov gol postao viralan na društvenim mrežama poslije nevjerovatnog flipera u kaznenom prostoru.

Interesantno da Kikanović jako liči na "nabildanog" Fernanda Torresa, čuvenog reprezentativca Španije koji je svojevremeno bio među najboljim napadačima svijeta.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Da, volio bih igrati za BiH. Ne znam da li će se to dogoditi, nisu dosad razgovarali sa mnom, ali srce mi je tamo. To je moja kultura", rekao je Kikanović za američke medije prije nekog vremena.

Za pretpostaviti je da će Kikanović biti samo jedan u niz od fudbalera koji će se dovoditi u vezu sa repezentacijom, a hoće li mu se želja ispuniti saznat ćemo u narednim mjesecima. 

Top Komentari

Chesa
Dobra vijest. Robustan je. Malo mi na Džeku liči he he
5 0
nerkoo95
Top igrac pratim ga cesto
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi