Saudijci završili kupovinu daleko većeg kluba od Newcastle Uniteda, stižu pojačanja za 200 miliona!
Foto: Mohammed Bin Salman se nalazi na čelu saudijskog PIF fonda

Čeka se zvanična potvrda

Saudijci završili kupovinu daleko većeg kluba od Newcastle Uniteda, stižu pojačanja za 200 miliona!

A. Čaušević

Saudijska Arabija preko svog PIF fonda širi korijene na evropskom kontinentu. Nakon kupovine Newcastle Uniteda završava se još jedan veliki posao vrijedan 400 miliona eura. 

Saudijci su s Newcastle Unitedom za kratko vrijeme mudrim ulaganjem uspjeli napraviti odličan tim koji je u vrhu Premiershipa, a isti plan imaju i sa klubom koji popularniji i zvučniji od Svraka sa sjevera Engleske. 

Bivši prvak Evrope već duže od decenije gleda u leđa svom najvećem rivalu, ali od januara će se stvari promijeniti jer su vrlo blizu toga da dobiju novog gazdu.

Marseille, koji je u Francusku donio 1993. godine donio još uvijek jedinu Ligu prvaka za tu zemlju, uskoro će promijeniti vlasnika. 

Poznati francuski novinar David Berger je najavio da će Saudijci u narednim sedmicama kupiti Marseille te da će odmah uložiti 200 miliona na nova pojačanja.

Oglasi

"Iza scene se završavaju stvari oko prodaje kluba, teme o kojoj malo pričamo sve je bliža. Saudijska Arabija je zainteresovana za kupovinu Marseillea, riječ je o 400 milijuna, kao i o iznosu od 200 milijuna za pojačanja."

"Ova bi se prodaja mogla desiti u januaru, što znači da su događaji od prošlog vikenda možda poslužili da se ubrza proces zato što bi gazda Marseillea Franck McCourt mogao pristati na prodaju.

"Ako se postigne tražena cijena, oko 400 miliona, prodaja bi se mogla realizovati brže od očekivanog", kazao je Berger.

Marseille slovi za najveći klub u Francuskoj, ima nevjerovatno lojalne navijače, ali posljednja titula prvaka je osvojena još 2010. godine što je predugačak post za velikana takve reputacije.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Titula neće doći ni ove sezone pošto Marseille za PSG-om već kasni 14 bodova, a još nije ni polovina prvenstva.

Osim sa Newcastle Unitedom Saudijci preko svog PIF fonda upravljaju sa Al Nassrom, Al Hilalom, Al Ahlijem i Al Ittihadom gdje su za kratko vrijeme uspjeli dovesti neke od najvećih zvijezda kao što su Cristiano Ronaldo, Karim Benzema i Neymar. 

Top Komentari

BosanskaSvedska
Jel mitrovic arap?
1 0
user1675926959
Saudija je budućnost
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije