Uništili mu život, pa oslobodili optužbi za silovanje, ali ono što je Deschamps uradio će se pamtiti

Mendy ide po osvetu

Uništili mu život, pa oslobodili optužbi za silovanje, ali ono što je Deschamps uradio će se pamtiti

Endin Čaušević

Francuski defanzivac Benjamin Mendy vratio se na veliku scenu nakon što je izgubio skoro tri godine karijere zbog optužbi za silovanje. Nedavno je oslobođen svih optužbi i dobio je pravo da se vrati u fudbal, a nakon svih teških trenutaka koje je doživio konačno je dobio i vijesti koje mu vraćaju osmijeh na lice.

Mendy je protekle skoro tri godine bio totalno van svijeta fudbala nakon što je optužen na silovanje, a njegov tadašnji klub Manchester City odmah ga je suspendovao.

Sva ta drama je konačno završila prije nekoliko sedmica kada je sud odlučio da Mendy nije kriv, te su protiv Francuza odbačene sve optužbe. Tri godine karijere su mu propale, a još je završio u dugovorma nakon što je dobio dozvolu da izađe iz zatvora.

Međutim, nisu baš svi zatvorili vrata ovom igraču. Mendy je nedavno dobio priliku da oživi svoju karijeru nakon što je napustio Manchester City i ubrzo kada je oslobođen potpisao je za francuski Lorient.

No, jasno je da je ovom čovjeku nanesena ogromna nepravda i da je izgubio najbolje godine svoje karijere zbog optužbi koje su se na kraju pokazale kao lažne, ali on ne želi da odustane od najveće ljubavi, a to je fudbal.

Oglasi

Mendy je dobio veliku podršku nakon što je izašao iz zatvora i mnogi su poručili da se ovom čovjeku svi moraju odužiti, a pogotovo Manchester City koji mu nije isplatio ni eura nakon što su ga suspendovali.

Ta drama je konačno iza Mendyja, ali jasno je da je ostavila neizbrisiv trag. No, stvari počinju konačno da dolaze na svoje, a ovaj defanzivac Lorienta danas je dobio vijest koja mu je vratila osmijeh na lice.

Naime, selektora Francuske, Didiera Deschampsa, pitali su novinari kako komentariše situaciju od Mendyja i da li će on više ikada biti razmatran što se tiče povratka u reprezentaciju, a Deshamps je dao odgovor koju javnost u Francuskoj baš i nije očekivala.

"Mendy? Pa šta s njim? Od trenutka kada su sud i pravda rekli da on nije kriv ne vidim razloga zašto ne bi ponovo bio na listi igrača koji mogu dobiti poziv u reprezentaciju. Njegov povratak sada nije tema jer je bio dugo bez kluba, ali nije nemoguće da se desi ukoliko to zasluži", rekao je Deschamps.

Oglasi

Mendy je u dresu reprezentacije Francuske odigrao deset utakmica, ali kada je tek trebao ostaviti svoj trag desilo mu se ono što se desilo.

Povratkom u Lorient sigurno da želi da oživi karijeru i da je pun motiva da se vrati na veliku scenu i osveti za svu nepravdu koja je ovom 29-godišnjaku nanesena u prethodnih nekoliko godina, a važio je kao igrač koji je "magnet za trofeje".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, Mendy je ponikao u Le Havreu iz kojeg je otišao u Marseille, a potom je potpisao za Monaco. Nakon fenomenalne sezone u Monacu na ljeto 2017. godine za 60 miliona eura prešao je u Manchester City.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi