Uništeni Mendy očajnički traži izlaz iz teške krize - Sve je na prodaju
Foto - EPA

Fudbaler u problemu

Uništeni Mendy očajnički traži izlaz iz teške krize - Sve je na prodaju

Midhat Šljivak

Benjamin Mendy je prije nekoliko sedmica oslobođen optužbi za silovanje zbog čega je mu je karijera bila na dvogodišnjoj pauzi. Sada se vratio na teren u dresu Lorienta, ali ima problema s finansijama jer ušteđevine nema, a porezi ga stižu.

Benjamin Mendy iza sebe ima dvogodišnji sudski proces u kojem je na kraju dokazao da nije kriv pod optužbama za višestruka silovanja. 29-godišnjak se nakon svega vratio na teren i postao je član francuskog Lorienta, no daleko je to od novca kojeg je uzimao u Manchester Cityju.

Zbog činjenice da je dvije godine bio bez primanja, te da je sudski proces bio izuzetno skup, Mendy je ostao bez ušteđevine, a ima i dug od 900.000 eura za porez u Engleskoj.

Prinuđen je ovaj fudbaler da se riješi imanja u kojeg ima u ovoj zemlji. Imanje u Cheshireu stavljeno je na prodaju i nije bilo onih koji bi ponudili pet miliona funti koliko je tražio.

Mendy je odlučio drastično spustiti cijenu. Ona je smanjena za čak 750.000 funti i fudbaler se nada kako bi za nešto više od četiri miliona mogao prodati imanje i tako se riješiti problema koje ima s porezom.

Oglasi

Kuća koju prodaje ima 1000 kvadrata i 7000 kvadrata zemlje. Unutar kuće je šest spavaćih soba, ogroman dnevni boravak, soba za zabavu, kino, bazen, spa i teretana.

Fudbaler je ovu kuću kupio 2018. godine od legende kriketa Andrewa Flintoffa za 4.8 miliona funti. Cijenu nije uspio održati i sada je spreman pošto-poto da je proda kako bi riješio svoju finansijsku situaciju.

Treba svakako napomenuti da će Mendy tražiti odštetu od Manchester Cityja koji mu pod suspenzijom tokom boravka u zatvoru i suđenja nije isplaćivao ugovorne obaveze. Ta cifra će biti oko 10 miliona funti.

"Rečeno mi je da će City riješiti sve oko plaćanja. Nije imao isplatu od septembra 2021. godine, a samo suđenje ga je koštalo milion funti. U pregovorkma smo sa Cityjem", rekao je računovođa francuskog fudbalera.

Mendy se usprkos oslobađajućoj presudi još uvijek ne može potpuno fokusirati na fudbal. Još uvijek ga prate tragovi onog što se dešavalo i vjerovatno će zauvijek ostati ožiljak zbog svega.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi