Izgubili trofej od Arsenala, Pep ušao u svlačionicu, a onda mu je on rekao da želi da ide iz kluba

Neočekivan razvoj situacije u Manchester Cityju

Izgubili trofej od Arsenala, Pep ušao u svlačionicu, a onda mu je on rekao da želi da ide iz kluba

E. Čaušević

Manchester City je treću godinu zaredom poražen u finalu Community Shielda, a jučer je od Građana bolji bio Arsenal koji je do trofeja stigao nakon penala. Međutim, za Pepa Guardiolu poraz od Arsenala nije bio najbolnija stvar jučer jer mu je jedan od najvažnijih igrača odmah nakon meča saopštio da želi napustiti klub.

Manchester City ni treću godinu zaredom nije uspio da osvoji Community Sheild iako je bio na korak od trofeja. Građani su vodili sa 1:0 do posljednjih sekundi utakmice, ali je Arsenal uspio nekako da izjednači na 1:1.

Nakon udarca Trossarda u 11. minuti sudijske nadoknade lopta je zakačila Akanjija i promijenila smjer, te završila u mreži Manchester Cityja za 1:1 što je odvelo ovu utakmicu na penale.

U penalima je Arsenal bio uspješniji i uspio je da otvori sezonu osvajanjem trofeja u Community Sheldu. Pep Guardiola nije bio previše raspoložen nakon utakmice na press konferenciji, no poraz od Arsenala na kraju i nije bio najbolnija stvar koja mu se desila.

Mediji u Engleskoj i Španiji jutros bruje o tome da je Guardiola imao razgovor s jednim od najboljih igrača Cityja i da je ostao u šoku kada mu je on saopštio da želi napustiti Etihad do kraja prelaznog roka.

Oglasi

U pitanju je Bernardo Silva koji očito želi da pronađe novi izazov u karijeri, kako navodi Mundo Deportivo insistira na tome da ide u Barcelonu koja je već slala za njega ponudu.

Manchester City je ponudu Katalonaca odbio i Guardiola je saopštio da Silva nije na prodaju, no stvari bi se sada itekako mogle promijeniti jer je Portugalac otvoreno priznao da želi da ide u Barcelonu.

Mediji u Engleskoj i Španiji pišu da je Bernardo Silva konačno prelomio i odlučio da ide iz Manchester Cityja, te da je Guardioli to iskreno priznao što je itekako uzdrmalo španskog stručnjaka s obzirom da je on prije tek nekoliko dana rekao da Silva nije na prodaju.

Silva zna da je Barcelona itekako zainteresovana za njega i Guardioli je rekao da mu je san da ide u katalonski klub, te da se nada da mu Manchester City neće praviti problem oko tog transfera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Manchester Cityju nemaju ništa protiv prodaje Silve, ali uslov je da Guardiola da zeleno svjetlo. Zbog toga je Silva priznao Guardioli da želi da ide u nadi da će Englezi popustiti u pregovorima oko transfera s Barcelonom.

Barcelona vidi Silvu kao idealnu zamjenu za Ousmanea Dembelea koji ide u PSG, a upravo je Portugalac prvi na listi želja Xavija Hernandeza.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi