Igrač Cityja nije birao: "Previše si sramežljiva. U redu je, spavao sam sa 10.000 žena"

Nastavlja se suđenje Mendyju

Igrač Cityja nije birao: "Previše si sramežljiva. U redu je, spavao sam sa 10.000 žena"

Edmir Škorić

Nogometaš Manchester Cityja Benjamin Mendy silovao je mladu ženu i rekao joj "u redu je, seksao sam se s 10.000 žena". Ovo su posljednji detalji sa suđenja Francuzu.

28-godišnjak je optužen da je napao ženu, koja je tada imala 24 godine, u svojoj četiri miliona funti vrijednoj vili u Mottram St Andrewu, Cheshire, u oktobru 2020. godine. Optužen je i za pokušaj silovanja još jedne žene, tada stare 29 godina, koja je rekla da ju je također napao u svom domu dvije godine prije. Nogometaš negira obje optužbe. Sudi mu se na sudu u Chesteru.

Sudija Stephen Everett, rekorder Chestera, rekao je poroti od šest žena i šest muškaraca da je francuski reprezentativac proglašen nevinim za seksualne prijestupe koje su navele druge žene nakon suđenja koje je završilo u januaru ove godine. Rekao je porotnicima da porota prošli put nije mogla donijeti presude za dvije optužbe koje slušaju, onu za silovanje i pokušaj silovanja, stoga mu je ponovljeno suđenje za te dvije optužbe. Sudija ih je upozorio da ne traže detalje prošlog suđenja i ne prate medijske izvještaje, te da o predmetu odlučuju samo na temelju dokaza izvedenih na sudu u aktuelnom suđenju.

Benjamin Aina KC, otvarajući suđenje, rekao je: "Benjamin Mendy je nogometaš koji je bio pod ugovorom za Manchester City FC. Organizirao bi zabave i društvena okupljanja u svom domu, The Spinney, u Mottram St Andrewu, Cheshire. Na svojim društvenim okupljanjima imao je i muške i ženske goste. Tužilaštvo tvrdi da je gospodin Mendy u dva navrata iskoristio dvije svoje gošće. Jednom prilikom pokušao je imati prisilni seks s gošćom A.Drugom prilikom silovao je gošću u jednoj od svojih spavaćih soba, ženu B".

G. Aina je rekao da je g. Mendy prvi put upoznao ženu A, studenticu iz Ujedinjenog Kraljevstva, dok je bio u noćnom klubu u Barceloni krajem 2017. i ona je postala intimna s jednim od njegovih prijatelja.

Ostali su u kontaktu, a godinu dana kasnije dogovorila je posjet optuženikovom prijatelju u nogometaševoj kući, gdje su odsjeli nakon što su svi zajedno s drugim djevojkama otišli u izlazak. Jutro nakon, kad se tuširala u vlastitoj kupaonici, gospodin Mendy pojavio se nepozvan, samo u boksericama i bio je "uzbuđen", ispričano je na suđenju.

Oglasi

Nogometaš je tada navodno zgrabio ženu i pokušao je silovati na krevetu dok se ona pokušavala osloboditi, unatoč tome što mu je ona više puta govorila da prestane.

Dvije godine kasnije, žena B bila je vani s prijateljicama u baru u Alderley Edgeu, Cheshire, u blizini kuće gospodina Mendyja, kada su pozvane da se vrate u nogometaševu kuću. Tvrdi da joj je optuženi uzeo telefon na kojem su bile "intimne" fotografije, a zatim ju je odveo u svoju zaključanu spavaću sobu, jer je ona tražila svoj telefon natrag. G. Aina je rekao da joj je g. Mendy rekao "Samo te želim pogledati" i rekao joj da se skine.

Žena B je poslušala, ostavivši donje rublje na sebi, a gospodin Mendy je zatim bacio njen telefon na krevet.

Dok ga je išla uzeti, nogometaš ju je navodno uhvatio s leđa i silovao unatoč tome što mu je rekla da ne želi imati seks.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Gospodin Aina rekao je poroti: "U ovoj fazi gospodin Mendy napravio je korak unatrag i rekao 'Previše si sramežljiva'. "Gospodin Mendy je rekao: 'U redu je. Imao sam seks s 10.000 žena'.

Nogometaš je policiji u oba navrata rekao da je seksualni kontakt bio uz pristanak i negira bilo kakvu krivnju. Suđenje se nastavlja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi