Benjamin Tahirović potpisao za Ajax!

Benjamin Tahirović potpisao za Ajax! · Zvanično

Edmir Škorić, foto: Dino Kurbegović

Bh. reprezentativac Benjamin Tahirović potpisao je za slavni Ajax, što je potvrdio i nizozemski klub.

"Benjamin je snažan vezni igrač s velikim posjedom lopte. On je veliki talent sa sjajnim mentalitetom. Doputovat će u Amsterdam za nekoliko dana kako bi obavio ljekarski pregled i finalizirao svoj ugovor s nama", izjavio je direktor Ajaxa Sven Mislintat.

Mladi veznjak nastupao je za Romu u koju je došao 2021. godine iz Vasalundsa, a od marta ove godine igra za reprezentaciju BiH.

Njemu je sve više vjerovao Jose Mourinho, ali na kraju je Roma ipak prihvatila 8,5 miliona eura ponudu tešku iz Amsterdama.

Njega su htjeli brojni timovi, a između ostalih Marseille, Salernitana i Sassuolo, no Ajax je bio na kraju najkonkretniji.

Oglasi

Tahirović će ljekarske preglede obaviti nakon što se završi meč sa Luksemburgom, nakon čega će ga Ajax i zvanično predstaviti, a Roma je dobila mogućnost zarade 15 posto od narednog transfera.

Biranim riječima o Tahiroviću je govorio sada već njegov bivši trener, jedan od najboljih trenera na svijetu, Jose Mourinho.

Novinaru su Josea Mourinha pitali o Tahirovićevoj partiji, a on Portugalac je odgovorio u svom stilu.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

“Ako mu je glava 'na mjestu', ide dobro, nevjerovatan je potencijal. Mentalno mislim, nadam se da neću biti krivo shvaćen. Nekada je Bosanac, a nekad Šveđanin. Kada je Šveđanin onda je tih i opušten, a kada je Bosanac, onda je moj ratnik. A kada je moj ratnik, sa tehničkom kvalitetom koju posjeduje, pokazuje svoj nevjerovatni potencijal“, rekao je Mourinho.

Ostaje da vidimo kako će se Tahirović razvijati u svom novom klubu, ali jedno je sigurno, a to je da su očekivanja jako velika.

Top Komentari

FudbalskiZnalac
S konja na magarca
0 6
Benaris96
Najboji moguci izbor kluba,da li je neki bosanac ranije igrao za Ajax?
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti