Benjamin Tahirović propustio trening

Nove glavobolje za Hadžibegića

Benjamin Tahirović propustio trening

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine priprema se za mečeve kvalifikacija za EURO 2024. godine protiv Portugala i Luksemburga.

Naši momci nalaze se u Trening centru u Zenici gdje se spremaju za dva jako bitna susreta.

Prioritet će svakako biti domaći meč protiv Luksemburga, ali to ne znači da nećemo tražiti svoju šansu i na gostovanju kod Portugala 17. juna.

Selektor Hadžibegić se suočio sa problemima pred jutrošnji trening.

Na raspolaganju jutros nije bio mladi fudbaler Rome, Benjamin Tahirović.

Vezista je zbog bolova u preponi i natkoljenici sa medicinskim timom otišao na ultrazvuk. Više informacija o njegovom stanju biće poznato nakon pretraga.

Oglasi

"Nije bilo lagano izgubiti finale Europa lige na penale, ali to je već bilo i prošlo. Fokus je na Portugal i Luksemburg. Znamo da je Portugal fantastična reprezentacija, imamo respekt, ali se nikog ne bojimo, ući ćemo s tim mentalitetom, ali dat ćemo 100% od sebe", kazao je nedavno Tahirović na press konferenciji i dodao:

"Ne mislim da je selektor pogriješio protiv Slovačke, mi smo ušli sa pogrešnim mentalitetom, nismo bili dovoljno agresivni, više je bila greška sa strane igrača, mi smo na terenu i mi nismo odradili posao kako treba."

"Kako ulazim u utakmicu meni je svaka najvažanija, niko ne zna šta može biti i ko gleda utakmicu. Po kvalitetu će biti najteža koju sam ikad odigrao."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Hadžibegića su na samom početku priprema dočekali problemi, pa je ovo nastavak glavobolje.

Ermedin Demirović i Rade Krunić otpali su zbog povreda, a njihov mjesto zauzeli su Sanjin Prcić i Said Hamulić.

Top Komentari

Drakula
Koja glavobolja covjek na klupi sjedi u klubu. Portugal ce nas ubit,tesko i x protiv uvijek neugodnog luxembruga
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti