Tahirović 'zapalio' Instagram objavom, navijači naše reprezentacije oduševljeni

Novi Zmaj stiže iz Rome, odluka je donesena

Tahirović 'zapalio' Instagram objavom, navijači naše reprezentacije oduševljeni

S. Mlaćo
'Gori' instagram profil novog Zmaja Benjamina Tahirovića.

Nakon obavljenih razgovora sa selektorom Faruk Hadžibegićem i direktorom reprezentacije Zvjezdanom Misimovićem, Tahirović je saopštio konačnu odluku, što je ekskluzivno i potvrđeno za SportSport.ba.

Tahirović je na svom Instagram profilu objavio zastavu naše zemlje i jasno je da se raduju prvom nastupu za Zmajeve.

A Zmajevi su dobili veliko pojačanje. Mladi nogometaš dobija sve veću priliku u ekipi Rome, Jose Mourinho mu vjeruje, iako mu je tek 19 godina.

Nastupao je Tahirović za mladu ekipu Rome, a onda je Mourinho odlučio da ga priključi u prvi tim. Nije pogriješio, Tahirović je dobio brojne pohvale i jasno je da će i  minutaža biti sve veća.

Oglasi

I Šveđani su učinili sve da Tahirović zaigra za njihovu reprezentaciju, no vezista se kulturno zahvalio i jasno istakao da je njegov izbor poznat, a to je nogometna reprezentacija naše zemlje, zemlje u kojoj su rođeni njegovi roditelji.

Opis nije dostupan.

Pohvale svakako idu i za Hadžibegića te Misimovića koji su uložili mnogo napora i truda, te pored Tahirovića 'love' još nekoliko nogometaša koji bi mogli obući dres Zmajeva. Smjena generacija će svakako ubrzo doći, to nam je svima apsolutno jasno.

Tahirović bi poziv trebao dobiti već za utakmice u martu kada počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Selekcija Bosne i Hercegovine će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine imati poprilično zahtjevnu grupu. Portugal se naravno vidi kao glavni favorit u grupi J, a pored Zmajeva tu su još Island, Luksembrug, Slovačka i Lihtenštajn.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Prvu priliku za bodove ćemo imati u martu na domaćem terenu protiv selekcije Islanda (23. mart), a tri dana kasnije bh. tim gostuje Slovačkoj.

Nadamo se da ćemo početi na najbolji način te na taj način vratiti vjeru u reprezentaciju i bolje dane za bh. nogomet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi