Tahiroviću Mourinho pružio šansu od prve minute: Mnogo sam napredovao, ali moram još raditi
Tahirović slavi pogodak svog tima sa igračima

Svi se nadamo da će u martu obući dres reprezentacije BiH

Tahiroviću Mourinho pružio šansu od prve minute: Mnogo sam napredovao, ali moram još raditi

S. Mlaćo
Ni sanjati nije mogao bolji ulazak u 2023. godinu mladi član Rome Benjamin Tahirović, inače potencijalni reprezentativac naše zemlje. Tahirović je jučer odigrao svoj prvi meč za Romu od prve minute, te dao veliki doprinos u pobjedi nad Bolognom 1:0.

Najavljivao je Jose Mourinho da će nogometač čiji su roditelji rođeni u BiH zaigrati od prve minute i to se desilo. Sa samo 19 godina na leđima Tahirović je djelovao samouvjereno, 'hladno', bio je svjestan prilike koju je dobio, a onda je u 64. minuti napustio teren i dobio velike aplauze cijelog stadiona.

Dokaz je to da ga navijači Rome itekako vole te da cijene potez Mourinha koji u Tahiroviću vidi Romin zalog za budućnost. Tako će sigurno i biti, očekivati je Tahirovića sa sve većom minutažom u narednim utakmicama.

"Važan dan za mene. Počeli smo 2023. godinu pobjedom i moramo tako nastaviti. Za mene je ovo bila prva utakmica kao starter, hvala treneru što mi je ukazao povjerenje“, rekao je Tahirović nakon meča,a prenosi romapress.net.

"Mnogo sam napredovao posljednjih mjeseci, rekli su moji saigrači i treneri. Naravno, imam tu još puno posla, moram još puno raditi u učiti. Veliki je korak preći iz Primavere do prvog tima. Mourinho mi je rekao šta treba raditi taktički, sve sam poslušao“, rekao je nogometaš rođen u Švedskoj, gdje je i napravio svoje prve korake.

Oglasi

Tahirović je upisao i 21. minutu protiv Torina i tada dobio pohvale Mourinha, a tokom pauze za Svjetsko prvenstvo, putovao je sa Romom u Japan te opravdao očekivanja. Izabran je za igrača jedne od prijateljskih utakmica, pa je bilo jasno da će ubrzo dobiti novu priliku u Seriji A.

On će uskoro donijeti odluku o tome za koju reprezentaciju će nastupati u narednom periodu. U nogometnoj reprezentaciji BiH se nadaju Tahiroviću na narednom okupljanju, a naravno da skrštenih ruku neće sjediti ni Šveđani. Svjesni su da je Tahirović nogometni dragulj o kojem će se mnogo pričati u budućnosti.

Pitanje o statusu Tahirovića te još nekoliko igrača koji su potencijalni bh. reprezentativci jučer je dobio i direktor naše reprezentacije Zvjezdan Misimović.

“U kontaktu sam sa njima. Tu će riječ imati i selektor, svaki igrač nam je bitan. Nismo mi Brazil, ali mora se pronaći neki balans. Ne može se igrati sa 11 igrača sa 18 do 20 godina. Učinit ćemo sve da ih prisvojimo i da igraju za nas, ali bitno je da hoće sto posto. Nećemo one koji razmišljaju o drugim reprezntacijama, bitan je samo ovaj grb, mora biti u tome sto posto“, rekao je Misimović.

Naredno okupljanje naše reprezentacije je u martu, a do tada će novi selektor Faruk Hadžibegić sa Misimovićem posjetiti veliki broj igraač, što i najavio. Svakako da bi što prije trebao krenuti put Rima kako bi 'završio' posao sa Tahirovićem.

Potražite više informacija na temu Serie A:

'Bitku' sa Šveđanima moramo dobiti po svaku cijenu. Novi Zlatan Ibrahimović nam se ne smije ponoviti, a Tahirović ima sve predispozicije da bude velika svjetska zvijezda.

Treba istaći da brojni italijanski mediji od sinoć pišu o Tahiroviću te navoda je sada jasno da mu Mourinho itekako vjeruju i da je Roma dobila 'novo lice' i dodatni kvalitet u veznom redu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1654365527
Zar niste nedavno pisali da ce igrati za Bosnu?
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi