U najavi veliki povratak Ibrahimovića? "Godine nisu bitne"

Mogao bi ponovo obući dres Švedske

U najavi veliki povratak Ibrahimovića? "Godine nisu bitne"

Edmir Škorić

Napadač Milana Zlatan Ibrahimović mogao bi biti pozvan za mečeve kvalifikacija za EURO 2024 u martu.

Zlatan Ibrahimović posljednji se put na travnjaku pojavio u maju prošle godine. Ljetos je operisao koljeno, a posljednjih nekoliko mjeseci bio je na rehabilitaciji.

Sada je napadač sve bliže povratku u igru. Nedavno je TuttoSport izvijestio da je igrač jako motivisan da bude spreman za utakmicu mečeve osmine finala Lige prvaka protiv Tottenhama.

Ibrahimovićev oporavak dobra je vijest i za švedsku reprezentaciju. Napadač je posljednji put u nacionalnim bojama nastupio u martu u utakmici doigravanja za nastup na Svjetskom prvenstvu protiv Poljske.

Ukupno je za reprezentaciju odigrao 121 utakmicu i postigao 62 gola, što ga čini najboljim strijelcem u povijesti reprezentacije. Iako već ima 41 godinu, selektor švedske reprezentacije Janne Andersson otvoren je za njegov povratak.

"Nedavno smo se čuli. Imamo dobre odnose. Ako se oporavi od povrede i bude se osjećao dobro, bit će nam vrlo zanimljiva opcija. Godine nisu bitne i ne brinem se za formu. Puno daje i u svlačionici i na terenu. Fantastično je kako može utjecati na mlade igrače," rekao je Andersson za SVT.

Sljedeće utakmice za koje bi Ibrahimović mogao biti pozvan bit će 24. i 27. marta. Švedska će se prvo sastati s Belgijom, a zatim s Azerbajdžanom u kvalifikacijama za Euro 2024.

Ostali protivnici Švedske u kvalifikacijskoj grupi su Austrija i Estonija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ibrahimović je trenutno igrač Milana u koji je došao početkom 2020. godine. Prošle sezone pojavio se na terenu 27 puta i postigao osam golova, a njegova ekopa je osvojila Scudetto, prvi put od 2011. godine.

Milan nastavlja potjeru za Napolijem za kojim zaostaje pet bodova, a sutra će odmjeriti snage s Romom u derbiju 17. kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi