Tahirović akter dramatičnog finiša i neočekivanog raspleta na San Siru!

Roma se kasno probudila protiv Milana

Tahirović akter dramatičnog finiša i neočekivanog raspleta na San Siru!

A. Čaušević

Milan i Roma su u derbiju 17. kola Serije A odigrali 2:2 poslije dramatičnog finiša utakmice u kojoj je u nastavku nastupio i potencijalni bh. reprezentativac Benjamin Tahirović. 

Pred oko 70-ak hiljada gledatelja na San Siru prvo poluvrijeme je potpuno pripalo Rossonerima koji su bili znatno bolji rival u uvodnom dijelu meča.

Nakon niza dobrih situacija do prednosti su Rossoneri došli u 30. minuti kada je poslije ubačaja Tonalija iz kornera pogodio Kalulu za rezultat prvog dijela.

Domaći su imali kontrolu nad utakmicom i većim dijelom drugog poluvreman koje i nije donijelo previše uzbuđenja, ali su ipak postignuta dva gola.

Činilo se da je sve gotovo u 77. minuti kada je poslije lijepe akcije Pobega izašao sam pred Patricija i bez problema je pogodio. Gol pogledajte ovdje.

Rossoneri su tada imali sve u svojim rukama, ali kasno Romino buđenje je donijelo veliku dramu i potpuno neočekivan rasplet utakmice.

Oglasi

Prvo je u 87. minuti Ibanez smanjio na 2:1 što je gostima iz prijestolnice vratilo nadu da mogu do boda do kojeg su na kraju i došli.

Igrao se četvrti minut sudijske nadoknade kada je poslije ubačaja iz prekida sa desne strane i jedne gužve pogodio Abraham. Gol pogledajte ovdje.

Tahirović je u igru ušao u 65. minuti te je odigrao sasvim solidan meč, ali prije svega stekao prijeko potrebno iskustvo za veliku karijeru koja ga očekuje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan sigurno može žaliti za dva olako ispuštena boda poslije čega je vodeći Napoli pobjegao na +7 te je odbrana Scudetta postala značajno teža misija. 

Na drugoj strani, Vučica sigurno može biti zadovoljna sa osvojenim bodom pošto je bila u inferiornijem položaju tokom većeg dijela susreta.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi