Nova Peljtina evropska simultanka; Mourinho ukrao šou

Igrani mečevi 4. kola Europa lige

Nova Peljtina evropska simultanka; Mourinho ukrao šou

A. Čaušević

Odigrano je osam mečeva 4. kola Europa lige. 

Bh. sudije na čelu sa Irfanom Peljtom su bile na novom evropskom zadatku i svoj posao u u Norveškoj su odradili na briljantan način.

Peljto je sa pomoćnicima Damirom Lazićem i Davorom Beljom sudio meč Bodo Glimt - Arsenal i nije imao previše posla.

Topnici su ostvarili minimalan trijumf(0:1), a gol odluke postigao je Saka u 24. minuti. Upravo je Saka jedan od dvojice igrača koji su dobili žute kartone. Kod domaćina je sa javnom opomenom prošao Vetlesen.

Sa ovom pobjedom Arsenal se praktično plasirao u nokaut fazu Europa lige, samo ostaje da se vidi sa kojeg mjesta će u grupi će londonski tim dalje. Sakin gol pogledajte ovdje.

Derbi je igran u Španiji gdje je Betis dočekao Romu, a konačan rezultat glasio je 1:1. Jose Mourinho je opet bio u centru pažnje.

Oglasi

Andalužani su vodili golom Canalesa, a Belotti je donio remi Vučici. Mourinho je na tabledu pogledao snimak i vidio da je gol regularan i počeo je slaviti prije nego što je sudija pregledao VAR i pokazao na centar.

Iz ove grupe Betis ide dalje sa prvog mjesta, dok će se Roma za drugo mjesto boriti sa Ludogoretsom.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Gostujuće pobjede nad AEK Larnacom(1:2), odnosno Dynamom(0:1) iz Kijeva ostvarili su Fenerbahce i Rennes te su prošli dalje dva kola prije kraja.

U dva efikasna meča viđeno je čak 10 golova. Feyenoord i Midtjylland su odigrali 2:2, a Royal Union i Braga 3:3. Ubjedljiv trijumf ugostima slavio je i Freiburg nad Nantesom sa 0:4.

Top Komentari

user1659354598
****o od covjeka,smece kao i otac mu
3 7
Brazuka
Zato u našoj ligi krade i otima.
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi