Rahimić, Menalo i Vasilj najavili predstojeće utakmice Zmajeva u kvalifikacijama za EURO

Pripreme u Zenici

Rahimić, Menalo i Vasilj najavili predstojeće utakmice Zmajeva u kvalifikacijama za EURO

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u Zenici se priprema za nastavak kvalifikacija za EURO. Za šest dana igramo u gostima protiv Portugala, dok tri dana kasnije dočekujemo Luksemburg. Danas su se medijima obratili trener u reprezentaciji Elvir Rahimić, rezervni golman Nikola Vasilj, te krilni fudbaler i povratnik u reprezentaciju, Luka Menalo.

Fudbaler Dinama Luka Menalo u Zenicu se vratio nakon što je izbivao jedan dan zbog ženidbe u Čapljini.

"Da vam se zahvalim svima na čestitkama. Lijep osjećaj svakako, vidjet ćemo koliko će potrajati", rekao je Menalo uz osmijeh.

"Drago mi je da sam se vratio u reprezentaciju. Propustio sam okupljanje u trećem mjesecu, prije toga sam bio povrijeđen u devetom, tako da sam jako sretan što sam se vratio. Očekivanja su kao i uvijek, otići na taj historijski EURO. Ne možemo ići u Portugal i obećati da ćemo napraviti ne znam šta, ali možemo obećati da ćemo se boriti i napraviti najbolje što možemo. Hoće li to biti dovoljno, sve je na nama."

"Jako je teško da pričamo da ćemo se mi nadmetati s njima u nekom posjedu. Svi znamo kakve igrače imaju i gdje oni igraju, ali nije nemoguće. Uzimali smo bodove Francuskoj u gostima koja je još kvalitetnija od Portugala, tako da mislim da nije ništa nemoguće. Neki segment igre gdje bismo mi trebali tražiti našu šansu je čvrst blok i tranzicija", istakao je Menalo, te dodao:

Oglasi

"Za sada nismo još ništa razgovarali, ali naravno da je meni želja i da bih bio presretan kad bih igrao, ali to je samo na selektoru."

Riječ je zatim dobio i golman St. Paulija, Nikola Vasilj.

"Ja se lično osjećam vrlo dobro, odlično. Imali smo dobru sezonu, ako ne i odličnu. Ja lično, ne samo što se tiče clean sheetova i statistike, nego mog ličnog osjećaja i sigurnosti koje imam u ekipi, od ove dvije utakmice očekujem da napravimo što više možemo", rekao je Vasilj, te dodao:

"Lično bih bio zadovoljan pobjedom protiv Luksemburga i neriješeno ili pobjeda protiv Portugala eventualno. Atmosfera je odlična, novi igrači su se odlično uklopili i što se tiče toga nema nikakvih problema".

Oglasi

Medijima se obratio i trener i legendarni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Elvir Rahimić.

"Sve protiče u najboljem redu. Nema nikakvih problema. Počeli smo pripreme za ove teške dvije utakmice koje nas očekuju, tako da za sada kažem da je sve u redu", započeo je pa nastavio:

"Šehić je stigao, već je tu, trenira, tako da je sve u redu. Fali još Džeko, on dolazi sutra, tako da ćemo sutra biti kompletni. Mislim da je sve u redu, da nije povreda, da je grč i da je zbog toga napustio igru sinoć. Nadamo se svi da je tako i da će biti spreman za ove dvije utakmice.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ostajemo ovdje do petka. U petak putujemo za Portugal, a u subotu je utakmica. Okupili smo se malo ranije. Neki igrači su završili ranije prvenstva, neki skoro, tako da je teško održati formu svih igrača na jednom nivou. Okupili smo se ranije da bismo podigli formu svih i bili spremni za ove dvije utakmice.

Znamo svi kakav je protivnik i da nas čeka vrlo teška utakmica, ali biti ćemo spremni i za jednu i za drugu utakmicu. Otprilike su svi zdravi. Uvijek ima malih nekih povredica, ali nadam se da će to doktorski štab da to otkloni i da će svi biti spremni za subotu. Ima dana i nadam se da ćemo svi biti spremni", dodao je General. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi