Benzema: Od selektora tražim objašnjenje
Foto: EPA

Želi se vratiti u nacionalni tim

Benzema: Od selektora tražim objašnjenje

Iskusni napadač Karim Benzema ne gubi nadu da opet zaigra u dresu reprezentacije Francuske. 

Nogometni savez Francuske je suspendovao Benzemu na neodređeno vrijeme nakon što je izašlo na vidjelo da je ucjenjivao Valbuenu snimkom seksa, a ta suspenzija je krajem prošle godine ukinuta.

Time je selektoru Didieru Deschampsu data sloboda da može vratiti Benzemu u nacionalni tim, ali bez objanšnjenja on to ne želi učiniti. 

"Drugi kažu da mogu da dobijem poziv, a on ne. Ako mi u lice kaže da je to zbog fudbala, u redu, nastavit ću da se trudim. Ali, ako postoji drugi razlog, mora mi reći u lice i završit ću s njim. Želim objašnjenje. Nije komplikovano. Ipak, ja sam i dalje na raspolaganju i Didier to dobro zna", kazao je Benzema. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Da je Benzema postao "persona non grata" u reprezentaciji, moglo se vidjeti i nakon plasmana Real Madrida u finale Lige prvaka. Na Twitter profilu francuske reprezentacije osvnula je čestitka jedino Raphaelu Varaneu, dok je Benzema, slučajno ili ne, zaboravljen. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi