Benzema potpisao novi ugovor sa Realom
Foto: EPA

Prethodni važio do 2021. godine

Benzema potpisao novi ugovor sa Realom

Francuski napadač Karim Benzema potpisao je novi ugovor s Real Madridom, pišu mediji u Španiji.

Prethodni ugovor je iskusno fudbaleru važio do kraja 2021. godine, a sada je, kao nagradu za odlične igre, dobio novi prema kojem bi se u Madridu trebao zadržati godinu dana duže.

Do dogovora je brzo došlo jer su i Real i Benzema imali isti stav pri pregovorima o dužini ugovora. Benzema je želio ići korak po korak s obzirom da će nakon isteka ovog ugovora imati 34 godina, a politika Reala je, s druge strane, takva da igračima u poznim godinama daju isključivo jednogodišnje ugovore.

U tekstu koji je objavio As još se navodi da će ovu informaciju Real zvanično potvrditi tek na kraju sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ove sezone Benzema je postigao 18 pogodaka u 32 nastupa za Los Blancose i ujedno je najbolji strijelac kluba od odlaska Cristiana Ronalda.

U Realu je od 2009. godine kada je stigao iz Lyona.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi