Tri igrača mogu zamijeniti Benzemu, jedan u prednosti iz bizarnog razloga

Odluka je na selektoru

Tri igrača mogu zamijeniti Benzemu, jedan u prednosti iz bizarnog razloga

E. Oštraković

Trenutno najbolji nogometaš na svijetu, Karim Benzema, neće nastupiti na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu, a to je sinoć i zvanično potvrđeno.

Sada selektor Francuske sa svojim stručnim štabom ima jako tešku odluku pred sobom jer mora odlučiti koga da pozove kao zamjenu za njega.

Trenutno je na spisku 25 nogometaša, naravno bez Benzeme, a navodno postoji mogućnost da on povrijeđen bude dio ekipe i da se ne poziva nikakva zamjena.

Od napadačkih opcija tu su Antoine Griezmann, Kylian Mbappe, Olivier Giroud, Kingsley Coman, Ousmane Dembele, Marcus Thuram i Randal Kolo Muani.

Jasno je da će izostanak Benzeme biti veliki udarac za Francuze, a kako prenosi L'Equipe, tri nogometaša imaju šansu da dobiju poziv.

Radi se o iskusnom Wissamu Ben Yedderu koji igra u dobroj formi, a njegova najeveća prednost u ovom slučaju je bizarna. Naime on je trenutno na odmoru u Dohi, te bi se najbrže mogao pridružiti nacionalnom timu.

Oglasi

Osim Ben Yeddera u igri su i Anthony Martial koji se nalazi u Parisu, ali koji je bez poziva za reprezentaciju više od godinu dana.

Treće ime na listi je mladi nogometaš Bayer Leverkusena, Moussa Diaby, koji je također na odmoru u Parisu, a svoje mjesto u reprezentaciji izgubio je prije nekoliko mjeseci.

Ukoliko selektor Francuske odluči da pozove zamjenu, ima vremena do sutra navečer, a ostaje da vidimo kakvu će odluku donijeti.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Francuska je jedan od favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva, ali u posljednje vrijeme ne igraju onako kako smo navikli na to od njih.

Prvu utakmicu na ovogodišnjem Mundijalu Francuzi igraju u utorak, a protivnik je selekcija Australije. Utakmica se igra od 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi