Karim Benzema propušta Svjetsko prvenstvo!
Veliko razočarenje za Francuze tri dana prije prve utakmice na Svjetskom prvenstvu i veliki šok za svijet fudbala (Foto: EPA)

Užasna vijest

Karim Benzema propušta Svjetsko prvenstvo! · Udarna vijest

M. Šljivak

Najbolji fudbaler svijeta Karim Benzema propustit će nastup s reprezentacijom Francuske na Svjetskom prvenstvu, potvrdili su večeras francuski mediji.

Napadač Real Madrida i najbolji fudbaler svijeta Karim Benzema neće nastupiti za reprezentaciju Francuske na Svjetskom prvenstvu zbog povrede.

Sjajni 34-godišnji napadač povrijedio se na večerašnjem treningu nacionalnog tima, a francuski mediji dobili su informaciju da Benzema neće nastupiti na Mundijalu.

Ovo je svakako veliki udaraca za Trikolore i selektora ove reprezentacije Didiera Deschampsa koji je ostao bez glavne uzdanice u nacionalnom timu.

Benzema se na okupljanju reprezentacije pojavio povrijeđen. Radio je danima individualno i večeras se priključio ostatku ekipe.

Oglasi

Usred treninga zadesila ga je nevolja s kvadricepsom. Napustio je trening i otišao je na dodatne preglede koji su nažalost potvrdili prisustvo teže povrede.

Tako Benzema neće nastupiti na Svjetskom prvenstvu. Ovo je sigurno veliki udarac za Francuze, ali i za ljubitelje fudbala jer se ipak radi o najboljem fudbaleru svijeta.

Podsjetimo, Benzema je propustio i prvenstvo u Rusiji. Tada je bio u nemilosti Didiera Deshampsa zbog stvari koje nisu vezane za teren, a Francuzi su bez njega postali prvaci.

On je za reprezentaciju Francuske nastupio 97 puta i postigao je 37 golova. Cifra bi sigurno bila i veća da nije bilo šestogodišnje pauze u periodu od 2015. do 2021. godine.

Francuska je na Mundijalu u Kataru smještena u grupu D, a protivnici su im selekcije Australije, Danske i Tunisa.

Oglasi

Prvi meč aktuelni prvaci svijeta igraju 22. novembra protiv Australije, 26. novembra imaju duel s Dancima, a 30. novembra igraju s Tunisom.

Trikolori su u Katar doputovali izuzetno oslabljeni u veznom redu. Zbog povreda na spisku nisu N'Golo Kante i Paul Pogba.

Bilo je problema i u ostalim linijama za Didiera Deschampsa. Povrijedio se defanzivac Presnel Kimpembe, ali i sjajni napadač RB Leipziga Christopher Nkunku.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Kada su pomislili da ih ne može stići više problema desio se ovaj večerašnji. Sjajnom napadaču je ovo trebalo vjerovatno biti i oproštajno Svjetsko prvenstvo jer nije realno da će igrati na narednom 2026. godine s gotovo 39 godina na leđima.

Francuzi srećom imaju poprilično širok roster i većina igrača im neće previše nedostajati, ali izostanak Benzeme je zaista veliki udarac. 

Top Komentari

Klicko
Ovo mu se vraća jer je silovao onu maloljetnicu i zato što je ucjenjivao Valbuenu...gad jedan
1 7
user1652028573
Bez Benzema i Kantea teško da će odbraniti titulu.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi