Objava Karima Benzeme slama srce: "Nikad u životu nisam odustao, sad sam morao"
Karim Benzema je za reprezentaciju Francuske odigrao 97 utakmica i postigao je 37 pogodaka uz šestogodišnje odsustvo zbog skandala (Foto: EPA)

Propušta Svjetsko prvenstvo

Objava Karima Benzeme slama srce: "Nikad u životu nisam odustao, sad sam morao"

M. Šljivak

Karim Benzema neće igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru nakon povrede koju je zadobio na treningu reprezentacije Francuske, a najbolji fudbaler svijeta se nakon šoka kojeg je doživio oglasio na društvenim mrežama.

Karim Benzema (34) nažalost neće igrati na Mundijalu u Kataru. Tri dana pred početak Svjetskog prvenstva napadač Real Madrida doživio je novu povredu na treningu i pregledi su utvrdili da on ne može nastupiti za nacionalni tim u narednim utakmicama.

Benzema je prihvatio ono što mu se desilo kao pravi profesionalac. Nakon što je saznao da ne može igrati, objavio je fenomenalnu poruku na Instagramu.

[instagram]https://www.instagram.com/p/ClKPtLPrnL7/[/instagram]

Poručio je sjajni napadač da nije bilo druge opcije nego da odustane, iako to ranije nikada nije učinio. Sasvim su jasni razlozi.

"U životu nikad nisam odustajao, ali večeras sam morao misliti o ekipi, kao što to uvijek činim. Zato sam odustao kako bih dao šansu nekom ko može pomoći našoj ekipi na Svjetskom prvenstvu", rekao je Karim Benzema.

Oglasi

Tugu što neće računati na Benzemu tokom Svjetskog prvenstva nije krio ni selektor Trikolora Didier Deschamps.

"Tužan sam zbog Karima jer mu je osvajanje Svjetskog prvenstva bio glavni cilj. Usprkos novom udarcu za reprezentaciju, imam veliko povjerenje u ovu grupu igrača. Učinit ćemo sve da maksimalno odradimo izazove koji su ispred nas", rekao je selektor Francuske.

Ovo je za Benzemu vjerovatno bila i posljednja šansa za nastup na Svjetskom prvenstvu u dresu reprezentacije Francuske jer će na narednom 2026. godine imati gotovo 39 godina.

Karim Benzema je mislio na ekipu i smatrao je da je najbolje da ne bude dio tima u Kataru jer im ne može pomoći (Foto: EPA)

Nerealno je očekivati da bude član nacionalnog tima u tim godinama, a Didier Deschamps će tokom sutrašnjeg dana odlučiti ko će dobiti poziv umjesto Benzeme.

Francuski mediji tvrde da je glavni kandidat za poziv napadač Rennesa Martin Terrier (25), koji je igrao za omladinske selekcije, ali nikada nije nastupio za A tim Trikolora.

Oglasi

Pored njega kandidati za poziv su Mousa Diaby iz Bayer Leverkusena, te Wissam Ben Yedder iz Monaca. Deschamps može donijeti odluku do dan prije prve utakmice.

Didier Deschamps imao je dosta problema s povredama pred Svjetsko prvenstvo. Prvo je ostao bez N'Gola Kantea, a zatim je krenula nevolja za nevoljom.

Paul Pogba je nekoliko dana pred objavu popisa saopštio kako nije dovoljno oporavljen da bi igrao, a povredu je zatim dobio i Presnel Kimpembe, te i njega neće biti u Kataru.

Napadački dio dodatno je oslabljen izostankom Christophera Nkunkua koji je stradao na treningu u duelu s Eduardom Camavingom i njemu predstoji višemjesečna pauza.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Francuska Svjetsko prvenstvo otvara 22. novembra duelom protiv reprezentacije Australije, a zatim im slijede dueli s Danskom (26. novembar) i Tunisom (30. novembar).

Podsjetimo, Trikolori će u Kataru braniti naslov najbolje selekcije svijeta kojeg su osvojili prije četiri godine na Mundijalu u Rusiji.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Pa više će nedostajati Nkunku nego panjzema
1 4
durgutajdin
Dešamp je pozvao 25 igraca znaci moze jos jednog a da Benzemu ostavi pa makar nek Benz bude na klupi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi