Benzemin odgovor: "Pustite me onda da igram za koga imam pravo, pa ćemo vidjeti"

Napadač u svađi sa predsjednikom FS Francuske

Benzemin odgovor: "Pustite me onda da igram za koga imam pravo, pa ćemo vidjeti"

A. Čaušević

Predsjednik FS Francuske Noel Le Graet je danas i definitivno zatvorio vrata francuske reprezentacije Karimu Benzemi. 

Le Graet je za napadača Reala rekao da je odličan igrač, ali da je zbog ucjenjivanja Mathieaua Valbuene postupio kao magarac te da više neće nositi dres Trikolora.

"Benzema je vrlo dobar igrač, njegove kvalitete su neupitne. Jedan od najboljih na svojoj poziciji, ali njegova avantura s Francuskom je završena", rekao je Le Graet.

"Benzema je napravio glupost poput magarca. On je osoba bez cenzure, također nije ni omiljen", naglasio je prvi čovjek FS Francuske.

Nedugo zatim je uslijedio Benzemin odgovor koji je Le Graetu poručio da nije on taj koji će odlučivati kada će ovaj 31-godišnjak završiti reprezentativnu karijeru.

"Noele, mislio sam da se ne petljate u odluke selektora. Znajte da ću ja i samo ja stati u kraj mojoj međunarodnoj karijeri."

"Ako mislite da sam završio, pustite me da igram za jednu od zemalja za koje imam pravo, pa ćemo vidjeti", poručio je Benzema.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Benzema je rođen u Lyonu, ali zbog svog porijekla ima i alžirsko državljanstvo. U karijeri je dres Trikolora nosio 81 puta i zabio 27 golova. Posljednji nastup je upisao u augustu 2015. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije