Letargični Francuzi preokretom do pobjede, Albanija podbacila protiv Andore

Kvalifikacije za EP, Grupa H

Letargični Francuzi preokretom do pobjede, Albanija podbacila protiv Andore

Nešto ranije je Turska na svom terenu remizirala sa Islandom i tako osigurala plasman na Evropsko prvenstvo, ali i poslala Francusku na smotru najboljih evropskih selekcija.

Čini se da su Francuzi izgibili sav motiv, pa su pružili dosta lošu predstavu u meču 9. kola Grupe H kvalifikacija za EP protov reprezentacije Moldavije. Ipak, uspjeli su nakon preokreta slaviti sa 2:1.

Već u devetoj minuti susreta defanzivac Trikolora Lenglet pravi veliku, neshvatljivu grešku, a Rata pogađa za 0:1 na Stade de Franceu.

Francuzi su u prvom poluvremenu, iako su imali posjed i inicijativu, djelovali poptuno uspavano i nezainteresovano, a samo je N'Golo Kante pružao pristojnu predstavu. Bez obzira na to, uspjeli su šampioni svijeta poravnati u 35. minuti, preko Varanea koji je iskoristio lošu reakciju golmana Moldavije.

Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 1:1, a Francuzi su do prekreta uspkeli doći tek zahvaljujući penalu kojeg je izborio Digne u 77. minuti. Strijelac gola sa bijele tačke za vodstvo Francuske od 2:1 bio je Olivier Giroud.

Do kraja su francuske zvijezde sačuvale prednost i došle do pobjede koja ih je vratila na prvo mjesto u Grupi H. Trikolori su prvi sa 22 boda, dok je Turska druga sa 20. U zadnjem kolu kvalifikacija Francuzi gostuju u Albaniji, a Turci u Andori.

Treba istaći da je u istom terminu kao i meč Francuska - Moldavija, odigran i treći meč devetog kola u Grupi H u kojem su snage odmjerile selekcije Albanije i Andore.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Iako je bila veliki favorit protiv slabašne Andore, Albanija je izvlačila remi na Elbasan Areni.

Povela je Albanija preko Balaja u 6. minuti, ali su gosti porvnali 12 minuta kasnije kada je pogodio Martinez. Martinez je u drugom poluvremenu, u 48. minuti, pogodio i za preokret Andore, ali je Albanija uspjela izjednačiti. Za konačnih 2:2 u 55. minuti je pogodio Manaj.

Top Komentari

Haroldinjo
Samojuve podsjeti malo očnog bolje ti je pročitaj malo bolje francuzi gostuju albaniji a turci andori tako je napisano dje si ti to procitao
0 0
Samojuve
Francuzi gostuju u Andori, a Turci u Andori.Aferim
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi