Karim Benzema i reprezentacija Francuske: Šta se dešava?

Zvijezda Reala godinama bez poziva

Karim Benzema i reprezentacija Francuske: Šta se dešava?

Priča oko Karima Benzeme i reprezentacije Francuske ne prestaje.

Benzeme u redovima Trikolora nema već preko tri godine, a naravno njegovo ime se nije pojavilo ni na najnovijem spisku za kvalifikacije kojeg je selektor Didier Deschamps objavio prije nekoliko dana.

Razlog nepozivanja je seks skandal iz 2015. godine kada je zvijezda Reala jednim eksplicitnim snimkom ucjenjivala tadašnjeg saigrača iz reprezentacije Valbuenu. Iako protiv Benzeme u sudskom postupku ništa nije dokazano Deschamp je odlučio da ga prekriži što se tiče reprezentacije i toga se drži do danas.

Karim je ove sezone bukvalno u životnoj formi i postao je najbolji igrač Reala, ali bez obzira na to Deschamps neće popustiti. U priču se uključio i trener Rela Zinedine Zidane.

"Oduvijek želi igrati za reprezentaciju. Ne znam što se tu tačno događa, ali po meni, on je najbolji za reprezentaciju u nogometnom smislu i imao bi mjesto u mom sastavu", kazao je Zidane.

Nije se dugo čekalo da mu selektor Trikolora, koji je inače nekada igrao skupa sa Zidanom u reprezentaciji, odgovori:

"Njegov posao je da tako govori, a to nije pošteno", kazao je selektor Trikolora. On je nedavno objavio zašto Benzeme nema na spisku:

"Moja odluka je tehničke i sportske prirode. Jednostavno smatram da njegov poziv ne bi donio ništa dobro ekipi. Smatram da ono što radim radim sa svojim uvjerenjima, nastojim da radim ono što je najbolje za Francusku", rekao je Deschamps prošlog mjeseca.

Benzema je propustio dva velika takmičenja - Euro 2016. i Mundijal 2018. Francuzi su na jednom igrali finale, a na drugom osvojili zlato. S te tačke gledišta Deschampu niko ništa ne može prigovoriti.

Što se tiče zvijezde Reala, on je posljednji put o reprezentaciji govorio prije dvije godine. Tada se vidjelo koliko mu je teško.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Do danas nisam proglašen krivim zbog onog što se dogodilo oko Valbuene. Prošlo je godinu i pol dana otkako nisam igrao za Francusku i mislim da sam odslužio svoju "kaznu". Volio bih objašnjenje izbornika da mi kaže je li ovo sve sportska stvar ili ne", kazao je tada Karim.

On je za reprezentaciju odigrao ukupno 81 utakmicu i postigao 27 golova.

Top Komentari

Damionabram79
Osvojio je svjetsko prvenstvo bez njega i ne uklapa mu se u sistem.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi