Dvorana u Gracu 'eksplodirala' kada se pojavio Ivica Osim
Foto: SK Sturm

Kad Austrijanci zagrme...

Dvorana u Gracu 'eksplodirala' kada se pojavio Ivica Osim

Ivica Osim je, bez dileme, najbolji trener i najveća ličnost u historiji Šturma.

Najveći uspjesi Šturma u klupskoj historiji vezani su upravo za period kada je legendarni 'Štraus sa Grbavice' vodio ovaj tim, a iako je od tada prošlo skoro 20 godina, navijači ga se i danas prisjećaju.

Naime, u Gracu je danas za najmlađe fudbalere organizovan turnir povodom kojeg su se navijači dogovorili da Šturmove nade podrže u što većem broju i učine im dan nezaboravnim, a atmosferu je dodatno usijao trenutak kada je spiker otkrio da se na tribinama nalazi upravo Osim.

Dvoranom u Gracu je odzvanjalo Osimovo ime, svi su u glas pjevali: "Volimo te, Ivica Osim...'.

Podsjetimo, Osim je vodeći Šturm osvojio dvije titule šampiona, Superkup i Kup Austrije. Igrali su i u Ligi prvaka tri puta.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

U prošlosti je postojala inicijativa da se stadion u Gracu zove upravo po njemu, ali kako je već imao sponzorsko ime, donesena je odluka da Osim dobije ulicu.

Top Komentari

realista1982
E ovako se cjene veliki, a Osim je svakako veliki covjek. Živio nam legendo naša...
20 0
Rajvosa2019
Tako se docekuju legende , dok ga kod nas pojedinci pljuju i spominju mu staru , mi smo takvi - znam ja nas
18 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi