Doktor 'mercata' stupa na scenu - Karim Benzema dolazi!

Doktor 'mercata' stupa na scenu - Karim Benzema dolazi!

Edmir Škorić

Sebastian Frey, bivši golman Intera, Parme, Genoe i Fiorentine, kaže kako je načuo da će Karim Benzema već ovaj mjesec doći u Seriju A.

Bivši francuski golman pomno prati fudbalska zbivanja, naročito u Italiji u kojoj je proveo najveći dio svoje igračke karijere. On je sada "otkrio" da bi Benzema mogao doći u redove Intera i to zahvaljujući samo jednom čovjeku - doktoru 'mercata', specijalsti za jeftine, često i besplatne, a velike transfere.

Giuseppe Marotta je radio sjajan posao u Juventusu, potom prešao u Inter. Nerazzurri su osvojili Scudetto i igrali finale Lige prvaka, trenutni su lideri Serije A, a velike zasluge za to pripadaju upravo Marotti koji je znao pronaći prave igrače za svoj tim, pa čak i sa malim budžetom.

Beppe Marotta je doktor za transfere - dokazao je to već u dva kluba.

Stoga je Frey uvjeren da će Marotta uspjeti da dovede Benzemu, koji je na izlaznim vratima Al-Ittihada zbog otvorenog sukoba sa klubom u koji je došao prošlog ljeta.

"Benzema je u sukobu sa Saudijskom Arabijom, mogao bi biti na tržištu već u januaru. Čitao sam i slušao o Marotti koji ne pristaje na njegov dolazak, ali ga ne poriče. Prioritet je Sanchezov odlazak, ako napusti Inter to bi mogla biti mogućnost. Samo kažem da sam čuo glasine i da to nisu nemogući pregovori. Nisam rekao da će sigurno doći, ali dobio sam tu indiskreciju, znači da neko priča o tome, a Marotta je majstor ovih stvari", rekao je Frey.

Interu jedino problem može da predstavi Benzemina plata, ali svakako postoji mogućnost da dođe na posudbu. No, treba imati na umu i da engleski klubovi kao što su Manchester United i Chelsea također imaju u planu dovesti Francuza.

Oglasi

Svima bi naravno Benzema bio od velike pomoći, ali ipak pitanje je gdje bi igrao pored Lautara Martineza i Marcusa Thurama, dok bi se vjerovatno najviše uklopio na Old Traffordu koji odavno nemaju pravog golgetera.

Benzema je tek jedina u nizu zvijezdi koje žele da se vrate u Evropu. Jordan Henderson je već napustio Saudijsku Arabiju a navodno je i Roberto Firmino donio istu odluku.

U međuvremenu je Benzema podnio službenu prijavu protiv francuskog ministra unutrašnjih poslova Geralda Darmanina koji ga je ranije doveo u neugodnu situaciju kada ga je povezao sa terorističkom organizacijom Muslimansko bratstvo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

“Što se mene tiče, ponovo vas podsjećam da sam odlučio nastaviti igrati u Saudijskoj Arabiji, gdje se ‘Muslimansko bratstvo’ smatra terorističkom grupom. Bila je to netačna, neistinita izjava koja je mene i moju porodicu jednostavno dovela u opasnost. Moja djeca su optužena da imaju oca terorista", kazao je Benzema.

Benzema je poznat kao veliki praktikant islamske vjere, ali je odbacio sve optužbe o svojoj umiješanosti ili bilo kakvu poveznicu sa terorističkim organizacijama.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi