Godine su samo broj: Iranac pravi transfer karijere koji je sve iznenadio
FOTO: EPA

Usmeni dogovor je odradio

Godine su samo broj: Iranac pravi transfer karijere koji je sve iznenadio

H. Zilić

U junu 2024. godine iranskom napadaču Mehdiju Taremiju (31) ističe ugovor sa portugalskim Portom i postaje slobodan fudbaler. Nije se pisalo puno o njegovoj budućnosti, a sada stiže prava mala bomba.

Ugledni Fabrizio Romano lansirao je vijesti da je Terimi završio usmeni dogovor sa milanskim Interom.

Navodno su Taremi i Inter dogovorili uslove ugovora koji bi trebao trajati dvije godine do ljeta 2026. godine, a ovo je sve iznenadilo.

Ni u snovima se nije očekivalo da će 31-godišnji Iranac napraviti transfer karijere u jednog od velikana evropskog fudbala.

Oglasi

Istina, Taremi je legenda u svojoj državi. Za reprezentaciju Irana odigrao je 80 utakmica i postigao 45 golova.

Međutim, Taremi je sada dobio priliku života i sigurno će na ljeto ove godine biti glavna sportska priča u svojoj zemlji. Na Meazzu bi došao kao slobodan fudbaler, što znači da Inter ne bi ništa platio Portu.

Prije Porta nosio je dres Rio Avea, a u Porto je došao 2020. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Rio Ave mu je bio i prvi evropski klub, prije toga je igrao za katarsku Al-Gharafu i iranske klubove Iranjavan, Shanin i Persepolis.

Mehdi Taremi je trenutno sa reprezentacijom Irana na Azijskom kupu gdje su se plasirali u osminu finala i tamo ih očekuje duel protiv Sirije.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi