Gazzetta dello Sport: Sprema se velika razmjena PSG-a i Juventusa, uključen će biti i Pjanić!

Šta se sprema?

Gazzetta dello Sport: Sprema se velika razmjena PSG-a i Juventusa, uključen će biti i Pjanić!

Edmir Škorić

Glasine o transferima pale su u drugi plan nakon pandemije koronavirusa, no nakon što se sezona nastavi i, nadamo se i završi, klubovi će izaći na tržište s nadom da će dodatno pojačati rostere za narednu sezonu.

Skoro je postalo nemoguće da jedno ljeto prođe bez barem desetak spektakularnijih transfera, pa je za očekivati da i pored svih problema izazvanih novonastalom situacijom i u narednim mjesecima svjedočimo transferima od kojih "zastaje dah".

Francuski prvak PSG i italijanski prvak Juventus dugi niz godina dovode vrhunske igrače, a sada i jedni i drugi, kako to obično biva, imaju svoje ciljeve. Juventusu je neophodan napadač jer bi Gonzalo Higuain mogao otići, a mediji navode da je pik Stare dame Mauro Icardi, Interov napadač na posudbi u Parizu.

Sportski direktor Parižana Leonardo odlučio je da iskoristi mogućnost otkupa Icardijevog ugovora za 70 miliona eura, isključivo jer bi onda mogao napraviti dogovor s Juventusom. Naime, Gazzetta dello Sport piše da se otvara mogućnost razmjene između dva velikana.

Juventus bi Parižanima ponudio Miralema Pjanića ili Alexa Sandra za Icardija uz određenu novčanu naknadu. Gazzetta navodi da je cilj da obje strane budu sretne razmjenom i pokušat će u narednim sedmicama napraviti dogovor.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Stvari su tu jasne - prvi čovjek Juventusa Andrea Agnelli želi Icardija, a s druge strane bogati vlasnici PSG-a na preporuku direktora kluba planiraju da potpišu Pjanića, dok je i bek Alex Sandro već izvjesno vrijeme na radaru tima iz francuske prijestolnice.

Pjanić je prioritet, ali PSG neće otpisati ni druge opcije. No, to su zasad glasine i ne možemo ih uzeti zdravo za gotovo, čak i kada ih plasira utjecajni sportski italijanski list Gazzetta dello Sport.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bulle
Pjanić prioritet ali glasine?? Pa kako znate da je prioritet ako su glasine?? Kakvi šuplji tekstovi...
3 0
Zee
Kako je igrao u zadnje vrijeme nebi ni u turbini iz jablanice imo mjesta
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti