PSG izbacio Barcelonu iz LP, sada joj sprema novi veliki udarac - Kreće realizacija paklenog plana!

Na transfer polju

PSG izbacio Barcelonu iz LP, sada joj sprema novi veliki udarac - Kreće realizacija paklenog plana!

Eldar Ganibegović

PSG je zadao veliki udarac Barceloni izbacivanjem u četvrtfinalu Lige prvaka. Sada sprema novi, a on bi se trebao odnosno mogao desiti na ljeto. 

Prije nekoliko dana su se u revanš utakmici četvrtfinala Lige prvaka sastali Barcelona i PSG. Rezultatom 4:1 slavio je francuski tim i s ukupnih 6:4 prošao u polufinale gdje će za protivnika imati Borussiju koja je izbacila Atletico Madrid.

Veliki je to udarac za Barcelonu koja će tako, vrlo je realno, ove sezone ostati bez ijednog osvojenog trofeja. Nije bila favorit za Ligu prvaka, no bila je blizu prolaska.

Pobijedila je u prvoj utakmici 3:2, vodila 1:0 u drugoj. No, crveni karton Arauja je sve okrenuo, PSG je dao četiri gola i prošao dalje.

Inostrani mediji sada donose vijesti da bi PSG mogao zadati novi jak udarac Barceloni. Ne na terenu direktno, nego na polju transfera.

Naime, Barcelona je zainteresovana za zvijezdu Manchester Cityja, Bernarda Silvu. Sada se u sve uključio i PSG.

Oglasi

Bernardo Silva bira - Barcelona ili PSG?

Budućnost Bernarda Silve je bila priča u gradu posljednjih mjeseci, pa se očekuje da Portugalac napusti Manchester City na ljeto. Barcelona je pokazala najviše interesovanja za njegove usluge, ali ima jaku konkurenciju.

Prema pisanju španskih medija, PSG takođe želi transfer vezistu na ljeto. Istu stvar je pokušao i prošle godine, ali bezuspješno. Sada će Silva biti dostupan za 50 miliona eura, što je otkupna klauzula koja postaje aktivna od jula.

Francuski šampion ima jasnu prednost u odnosu na Katalonce, naravno onu finansijsku. Ne samo da može bez problema da plati transfer, već bi Portugalcu mogao da ponudi dosta veću platu od one koju bi imao u Barceloni.

Bernardo Silva tako ostaje glavna meta Barcelone za naredni prelazni rok. Ista situacija je bila i prošle godine, a vidjet ćemo da li će se sada posao realizovati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Reprezentativac Portugala danas je odveo Manchester City u finale FA Cupa. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi