Tri za jednog: Barcelona spektakl ostavila za kraj, šta to znači za Pjanića?

Pregovara se oko transfera

Tri za jednog: Barcelona spektakl ostavila za kraj, šta to znači za Pjanića?

A. Čaušević

Barcelona pregovara oko spektakularnog transfera. 

Na Nou Campu su uspjeli izvesti čudo, ispeglati finansijske račune i odraditi odličan prijelazni rok te ponovo stvoriti konkurentnu ekipu.

Ipak, do kraja prijelaznog roga se trebaju riješiti još neke stvari. Prioritet je svakako da igrači koji su višak napuste ekipu, prije svih Martin Braithwaite te Samuel Umtiti.

I dok se radi na odlasku Danca i Francuza, Barcelona za kraj prijelaznog roka priprema spektakularan transfer, onaj Bernarda Silve.

The Athletic izvještava da je Barcelona spremna da pusti čak trojicu igrača samo kako bi u svoje redvoe dovela 28-godišnjeg Portugalca.

Zato na Nou Campa žele prodati Frenkiea De Jonga, a ukoliko ne bude dovoljan njegov odlazak naredni na redu bi bili Pierre-Emerick Aubemeyang te Sergino Dest.

Oglasi

Ova vijest svakako je odlična za Miralema Pjanića što znači da njegova pozicija u ekipi sigurna i da od odlaska neće biti ništa.

Inače, Manchester City za Silvu želi 100 miliona eura, a Barcelona je za sada spremna doći do cifre od 80 miliona i zato će morati prodati još nekog fudbalera.

Pozicija Građana je poprilično jasna. Pep Guardiola nema namjeru zadržavati igrače koji su nezadovoljni, ali za svakog svog igrača želi određeni novac.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona i City će 24. augusta na Nou Campu odigrati prijateljski meč i upravo tada bi trebao biti dogovoren ovaj spektakularni transfer.

Upitno je i koliko bi Kataloncima pomogao sve izvjesniji odlazak Memphisa Depaya pošto će Nizozemac napustiti klub kao slobodan igrač poslije raskida ugovora te potpisati za Juventus.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ispeglali su oni k*rac moj,vidjet cete za 2 sezone ako nista ne osvoje kad pocnu pristizati racuni na naplatu,ima da ovog Laportu ganjaju s usranim motkama po Barceloni...
6 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi