Portugalci već razotkrili plan Zmajeva? Bernardu Silvi je izletila koja riječ više!

Meč se igra u subotu

Portugalci već razotkrili plan Zmajeva? Bernardu Silvi je izletila koja riječ više!

A. Čaušević

Reprezentacija BiH će u subotu navečer imati najteže gostovanje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine pošto popularne Zmajeve očekuje susret sa Portugalom u Lisabonu.

U četvrtak je na pitanja novinara iz reprezentacije Portugala odgovarao Bernardo Silva koji će biti možda i najveća opasnost po gol bh. reprezentacije.

Silva iza sebe ima fantastičnu sezonu pošto je bio jedan od ključnih igrača u pohodu Manchester Citya na trostruku krunu i na njega će izabranici Faruka Hadžibegića morati obratiti posebnu pažnju.

Portugalce očekuju mečevi protiv BiH te Islanda, a Silva je novinarima odgovoro samo na pitanje o meču sa našom selekcijom.

Sjajnom ofanzivcu je možda i izletila riječ više pošto je otkrio detalje kako se spremaju za okršaj za Zmajevima te da im je trener Roberto Martinez kazao da će BiH igrati u 3-5-2 formaciji.

Oglasi

"Sa selektorom smo već pričali o Bosni, trenirali smo i već smo shvatili kako igraju, radi se fiziči jakom timu koja obično igra u 3-5-2 sistemu i neće biti lako probiti njihovu odbranu."

"Pratit ćemo plan naše trenera da stvari odu u dobrom smjeru te da osvojimo tri boda jer igramo protiv tima koji također igra za plasman na EURO."

"Radi se o direktnom konkurentu i protiv njih ćemo pokušati ćemo pokušati ukrasti ta tri boda", kazao je Silva.

Inače, sluteći po dosadašnjim treninzima u Zenici, Zmajevi bi zaista trebali zaigrati u 3-5-2 formaciji. Potvrđuju to i snimci sa posljednjih priprema.

Tako bi bh. selekcija trebala meč početi u sastavu Šehić - Barišić, Saničanin, Ahmedhodžić - Dedić, Kolašinac, Cimirot, Pjanić, Hadžiahmetović - Džeko, Stevanović.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Fudbalska reprezentacija BiH će u petak doputovati u Lisabon, a sutra će u popodnevnim tima obaviti i zvanični trening. Meč se igra u subotu od 20:45, a pravdu će dijeliti Italijani na čelu sa Davideom Massom.

Top Komentari

Drakula
Easy 5 0 6 0 za portugal,ispod tog je njihov neuspjeh jer smo u rangu san marina i andore
1 5
Lukamarinsek
"Radi se o direktnom konkurentu i protiv njih ćemo pokušati ćemo pokušati ukrasti ta tri boda", kazao je Silva. ??? profesionalni novinari
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi