Dias i Džeko ponovo će se susresti: "Imam veliko poštovanje prema njemu, vrhunski igrač"

Stoper Portugala i Manchester Cityja

Dias i Džeko ponovo će se susresti: "Imam veliko poštovanje prema njemu, vrhunski igrač"

Eldar Ganibegović

Ruben Dias i Edin Džeko susreli su se prije pet dana u Istanbulu u finalu Lige prvaka, a samo sedam dana nakon te utakmice ponovo će igrati jedan protiv drugog i to u dresu svojih reprezentacija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine za dva dana će u 3. kolu kvalifikacija za EURO igrati utakmicu protiv Portugala u Lisabonu.

Portugalci će nakon te utakmice tri dana kasnije igrati u gostima protiv Islanda, a naredne dvije utakmice prokomentarisao je i stoper ove selekcije i Manchester Cityja, Ruben Dias. 

"Dolaze nam dva veoma važna meča u kvalifikacijama za EURO. Svaki igrač želi da predstavlja svoju zemlju i ja uživam više nego ikada kada igram za reprezentaciju", istakao je on.

Zatim se osvrnuo na ponovni susret protiv Edina Džeke. Čuvao ga je i prije pet dana u Istanbulu kada je Manchester City s 1:0 bio bolji od Intera u finalu Lige prvaka.

"Što se tiče Džeke, to će biti različita utakmica nego ona u finalu Lige prvaka. Imam veliko poštovanje prema njemu kao igraču. Znamo da je igrač na vrhunskom nivou i imat ćemo mnogo posla protiv njega", kazao je Ruben Dias.

Oglasi

Prokomentarisao je još i bivšeg selektora Fernanda Santosa. On je otišao nakon ispadanja od Maroka na SP u Kataru, te preuzeo selekciju Poljske, a u Portugal je stigao Roberto Martinez. 

"Fernando Santos nam je dao dovoljno slobode i osvojili smo Ligu Nacija i EURO s njim. Naravno, on ima različite metode od novog selektora. Na nama igračima je da pratimo upute koje dobijemo od selektora. Tako smo radili sa Santosom, a tako će biti i sa Martinezom", mišljenja je sjajni defanzivac.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjetimo, utakmica Portugal - Bosna i Hercegovina igra se u subotu 17. juna s početkom od 20:45 sati, a naša ekspedicija će put Lisabona sutra u 12:40.

Sutra će u Lisabonu naš tim održati i press konferenciju, te odraditi zvanični trening na Luž stadionu, što će biti posljednje aktivnosti pred utakmicu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi