Saničanin jasan: "Idemo korak po korak..."

Pred naredne dvije utakmice

Saničanin jasan: "Idemo korak po korak..."

Esmer Oštraković

Reprezentativci Bosne i Hercegovine se još od 7. juna u Trening centru NS/FS BiH u Zenici pripremaju za utakmice sa Portugalom i Luksemburgom.

Do prve utakmice sa Portugalom ostala su još dva dana, a nakon toga 20.6. u Zenici gostuje reprezentacija Luksemburga.

Jedan od fudbalera koji će skoro pa sigurno igrati u prvoj utakmici protiv Portugala je defanzivac Siniša Saničanin.

"Do sada smo se dobro spremali dobro za ono što nas očekuje. Trud i zalaganje se jasno vide na treninzima. Idemo spremni na Portugal", rekao je Saničanin.

Kakva su očekivanja od susreta sa Portugalom?

"Na njih ne treba trošiti riječi. Očekuje nas teška utakmica, ali idemo da igramo fudbal, da damo sve od sebe i da ostvarimo što je moguće bolji rezultat", kaže Saničanin.

Oglasi

Luksemburg je u posljednje vrijeme pokazao da nisu lagan protivnik.

"Obje utakmice su nam veoma važne. Ajde da idemo korak po korak. Najveći fokus je na Portugalu, ali kada dođe vrijeme razmišljat ćemo o Luksemburgu", završio je Saničanin.

Sličnog razmišljanja bio je i Gojko Cimirot koji je govorio o ovoj utakmici prije nekoliko dana.

"Mislim da smo ovih osam dana radili veoma kvalitetno. Imali smo čak i po dva treninga i mislim da ćemo utakmicu sa Portugalom dočekati spremni", rekao je Cimirot.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Portugal je veliki favorit, ali i mi imamo svoje šanse.

"Možemo se sjetiti utakmice sa Francuskom kada su oni bili veliki favoriti, ali smo mi odigrali sjajnu utakmicu. Isto tako vrijedi i za Portugal i mislim da možemo doći do pozitivnog rezutlata", završio je Cimirot.

Top Komentari

Edward NewGate
Mislis korak naprijed korak nazad?
0 0
GuiliDamou
Korak po korak a ti ne igras u najlosijem Partizanu u zadnjih 100 godina, mene bi bilo sram odazvati se selektoru na tvom mjestu…
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti