Izjava Bernarda Silve odjeknula Madridom

Navijači Reala su ljuti zbog ovog

Izjava Bernarda Silve odjeknula Madridom

E. Oštraković

Velika borba očekuje se u polufinalu između Real Madrida i Manchester Cityja, a sutra se igra prva utakmica na Santiago Bernabeu.

Kao favoirit u ovu utakmicu ulazi ekipa Manchester Cityja, ali nikada ne treba otpisati Real Madrid, a to je najbolje prošle sezone osjetio upravo tim iz Engleske.

Izjavu koja je odijeknula Madridom dao je fudbaler Manchester Cityja, Bernardo Silva.

"Da Real Madrid nema Benzemu, Modrića Kroosa ili Viniciusa oni ne bi osvojili ništa jer dres ništa ne znači bez igrača", rekao je Bernardo Silva.

Izjava je ovo koja je podigla mnogo kontroverze među navijačima Real Madrida jer naravno za njih je klub veći do bilo koje fudbalera.

Oglasi

Pred ovu utakmicu su također govorili i iz Real Madrida, a javnosti su se obratili trener Carlo Ancelotti i veznjak Toni Kroos.

"Mi smo navikli na ovakve utakmice. Odbrana mora biti na nivou, a naše je da damo što više golova", rekao je Toni Kroos i komentarisao je izjavu legendarnog Waynea Rooneyja da će City razbiti Real.

"Rekao je da će nas razbiti? Isto su rekli i prošle sezone, a mi smo osvojili trofej. To nas ne uznemirava, motivisani smo maksimalno. Očekujemo jakog rivala koji je u jako dobroj formi", rekao je njemački fudbaler i poručio je:

"Nema šanse da je iko umoran. Nema nikakvih izgovora jer je to polufinale Lige prvaka. Jasno je da imamo previše utakmica u sezoni i nas igrače niko ništa ne pita, ali umora za sutra ne smije biti".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Erling Haaland će biti veliki izazov za defanzivce Reala. Govorio je trener Kraljeva kako zaustaviti Norvežanina.

"Kako ga zaustaviti? Mislim da ne smijemo govoriti samo o njemu. Oni su pravi tim i ne možemo se bazirati na samo jednog igrača. Veoma su organizovani tim. Mi moramo napasti jer ako budemo igrali defanzivcno, odigrat ćemo neriješeno. Da primimo pet i postignemo šest golova kao prošle godine? Odmah bih to potpisao", poruka je Ancelottija.

Top Komentari

Adrian
Reče igrač kluba koji bez arapskih investicija bi bio u drugoj ligi Engleske.
5 3
barcaforever
Fudbal je danas nepredvidiv, City je dakle favorit ali Real ima iskustvo u ligi prvaka, volio bih da bude utakmica sa puno golova i akcija, samo da ne igraju ko prošli put bunker, ha Ya
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti