Ima 28 godina i igra u životnoj formi, a izborom novog kluba baca fudbalski svijet u nevjericu!

Odluka Bernarda Silve sve šokirala

Ima 28 godina i igra u životnoj formi, a izborom novog kluba baca fudbalski svijet u nevjericu!

E. Čaušević

Portugalski reprezentativac Bernardo Silva jedan je od igrača koji će najvjerovatnije napustiti Manchester City nakon fantastične sezone. Silvu žele mnogi evropski velikani, ali pojavile su se informacije da bi Portugalac izborom novog kluba mogao da sve ostavi bez teksta.

Bernardo Silva već nekoliko sezona igra u sjajnoj formi u Manchester Cityju s kojim je u minuloj sezoni uspio da osvoji trostruku krunu, a naravno šlag na kraju bila je titula u Ligi prvaka.

Portugalac će ovog ljeta gotovo sigurno da napusti Etihad jer se već neko vrijeme špekuliše o njegovom odlasku.

Bernardo želi pronaći novi izazov u karijeri i mnogo evropski velikani su itekako zainteresovani za njega. Prije svega tu se izdvajaju PSG i Barcelona koji bi rado vidjeli Silvu u svojim redovima.

Međutim, informacije koje su se pojavile u vezi Bernarda Silve i njegove moguće naredne destinacije su poprilično šokirale fudbalski svijet.

Oglasi

Mediji u Engleskoj pišu da Silva ozbiljno razmatra mogućnost odlaska u Saudijsku Arabiju jer je od jednog kluba iz te zemlje dobio neuporedivo bolju ponudu nego od svih drugih iz Evrope.

Mnogi su iznenađeni što Silva razmatra opciju odlaska u S. Arabiju jer ima tek 28 godina i u najboljoj je formi, a odlazak u ligu koja nije još uvijek ni blizu onim najjačim u Evropi bi bio baš iznenađujući.

No, to je samo još jedan dokaza da u S. Arabiji mogu očito dovesti koga žele jer novac koji oni nude igračima ne može ponuditi niti jedan drugi klub iz samog svjetskog vrha.

Ukoliko Silva ode u Saudijsku Arabiju to bi zaista bio šok, ali i potvrda da Saudijci zaista žele napraviti jaku ligu koja će biti primamljiva ostalim igračima upravo zbog nivoa fudbala, ne samo zbog novca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vrata je otvorio početkom godine Cristiano Ronaldo, a njegovim stopama krenuli su Karim Benzema, N'Golo Kante, Ruben Neves i mnogi drugi, a čini se da će se ta lista iz dana u dan ovog ljeta samo dopunjavati.

Ipak, realnost je da je malo ko i pored nevjerovatnog bogatstva kluba iz S. Arabije očekivao da bi jedan igrač na vrhuncu forme mogao da napusti Evropu i pored poziva najvećih svjetskih klubova izabere odlazak van Starog kontinenta.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi