Stajao pet metara iza i gledao ih kako slave: Zna se zašto Bernardo nije mogao slaviti sa saigračima

Na sve moraju da misle

Stajao pet metara iza i gledao ih kako slave: Zna se zašto Bernardo nije mogao slaviti sa saigračima

E. Čaušević

Portugal je sinoć u meču osmine finala Svjetskog prvenstva deklasirao Švicarsku sa 6:1, a ovu utakmicu obilježio je potez Bernarda Silve koji jedini nije slavio prvi gol svoje reprezentacije i mnogima je to bilo čudno, no sada se pojavilo objašnjenje zašto ih je samo posmatrao.

Portugalci su pokazali svoju snagu u sinoćnjoj utakmici protiv Švicarske i uspjeli su postići čak šest golova, a briljirao je mladi napadač Goncalo Ramos koji je zabio hat-trick i prvi je koji je to uspio na ovom izdanju Svjetskog prvenstva u Kataru.

Švicarci su se nadali da bi mogli iznenaditi Portugal i proći u četvrtfinale, ali već nakon prvog poluvremena bilo je jasno da od toga neće biti ništa i da će Portugalci biti posljednji putnik među najboljih osam ekipa svijeta.

Ovu utakmicu obilježio je i Cristiano Ronaldo koji je na iznenađenje svih ostao na klupi i šansu je dobio tek u samom finišu utakmice što mu je itekako zasmetalo.

To je pokazao već kada je sudija svirao kraj meča jer je Ronaldo odmah otišao u svlačionicu i nije ostao na terenu kako bi sa saigračima proslavio plasman u narednu rundu Mundijala.

Oglasi

Međutim, pored Ronalda sinoćnju utakmicu Portugala i Švicarske obilježio je još jedan zanimljiv potez koji se našao u centru pažnje.

Riječ je o trenutku nakon gola Portugala kada su igrači ove reprezentacije tik uz tribinu slavili ovaj pogodak, a tu su svi bili osim Bernarda Silve koji je bio pet metara iza njih i posmatrao ih je dok su se radovali.

Navijačima Portugala nije bilo jasno zašto je Bernardo Silva jedini koji ne slavi pogodak svoje ekipe, te su se pojavile razne teorije oko toga, ali je konačno stiglo jasno objašnjenje.

Naime, Bernardo nije mogao da slavi gol jer je jedan od igrača morao ostati u granicama terena kako Švicarci ne bi imali priliku brzo da izvedu loptu s centra i ugroze njihov gol.

Oglasi

Da su svi igrači Portugala bili van granica terena Švicarci bi dobili dozvolu od sudije da krenu u novi napad i mogli bi lagano zabiti pogodak.

No, to se nije desilo jer je očito da je Bernardo Silva u tom trenutku mislio o tome i uspio se nekako suzdržati od slavlja sa saigračima, a kada su saznali pravi razlog navijači Portugala su bili oduševljeni tim potezom svog reprezentativca.

Ronaldo jutros napravio novi skandal na treningu i nije se pojavio tamo gdje je trebao

Selektor Portugala, Fernando Santos, iznenadio je javnost odlukom da Cristiano Ronaldo ostane na klupi na meču protiv Švicarske, a umjesto njega šansu je dobio mladi Goncalo Ramos koji je to itekako iskoristio jer je zabio hat-trick.

Santos je Ronalda odlučio ostaviti na klupi nakon što se je on negodovao jer ga je protiv Južne Koreje ranije izveo s terena, te je jasno da mu je htio pokazati ko je tu pravi šef u ekipu.

Oglasi

Tek u finišu utakmice Santos je pozvao Ronalda da uđe u igru, a to je uradio nakon što su navijači s tribina skandirali njegovo ime i tražili da na sceni vide jednog od najboljih igrača svih vremena.

Koliko je Ronaldo razočaran zbog Santosovog poteza najbolje se vidjelo na kraju utakmice kada je odmah otišao u svlačionicu i nije bio raspoložen da sa saigračima slavi visoku pobjedu od 6:1 protiv Švicaraca.

Ronaldo se zbog toga ponovo našao na meti kritika jer je i Portugalcima očito dosta njegovog bahatog ponašanja.

Međutim, danas su španski mediji objavili da je Ronaldo nastavio da iznenađuje Portugalce svojim potezima, te je navodno i jutros napravio novi skandal.

Naime, nakon utakmice običaj je da igrači koji nisu bili u početnoj postavi dan kasnije odrade nomalan trening, dok fudbaleri koji su počeli utakmicu idu u teretanu i rade lakše vježbe oporavka.

Jutros su svi očekivali da se Ronaldo pojavi na terenu sa igračima koji su sinoć meč počeli s klupe ili nisu uopšte igrali, ali ih je on iznenadio jer nije došao na taj trening i imao je drugačiji plan.Ugledna Marca objavila je da je Ronaldo nastavio sa svojim neprimjerenim ponašanjem u Kataru i da je jutros na svoju ruku odlučio da se neće pojaviti na treningu sa rezervama.

Marca navodi da je Ronaldo na kraju otišao u teretanu i odradio lakši trening sa igračima koji su počeli sinoćnju utakmicu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Također, ovaj španski list potvrdio je da Ronaldo nema nikakvih problema s povredama zbog čega bi propustio trening i trenirao po nekom lakšem programu, te čekaju svi objašnjenje zašto nije bio s rezervama na treningu.Navodno, ostali igrači koji su jučer počeli meč kao rezerve bili su iznenađeni što se Ronaldo nije s njima pojavio na treningu, te je očito na svoju ruku donio odluku da trening odradi kao da je sinoć bio starter protiv Švicarske.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će Santos reagovati na ovaj potez i da li će dati neko objašnjenje zbog čega Ronaldo nije trenirao sa igračima koji sinoć baš kao i on nisu bili u početnom sastavu.

Top Komentari

rauber_bh
Bio je i on van terena pa se vratio kad je vidio da nema nikog u terenu
0 0
denimen9
Mislim da bahati Čauš još nije skužio zašto je Silva ostao u terenu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi