Bešić: Devet godina sam tu i nikada nisam vidio da se na treningu neko posvađao

Jasna poruka da je atmosfera u reprezentaciji i dalje sjajna

Bešić: Devet godina sam tu i nikada nisam vidio da se na treningu neko posvađao

E. Čaušević, foto: D. Kurbegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine već nekoliko dana nalazi se u Trening centru NSBiH gdje se Zmajevi pripremaju za mečeve protiv Finske i Grčke.

U subotu izabranike Roberta Prosinečkog očekuje nastavak kvalifikacija na Evropsko prvenstvo utakmicom na Bilinom polju protiv Finske, dok tri dana kasnije gostujemo u Grčkoj.

Pred današnji trening novinarima se obratio Muhamed Bešić koji je istakao da je itekako bitno da u subotu pobijedimo Finsku i zadržimo šanse da se direktno kroz kvalifikacije plasiramo na EP.

"Nismo baš dobro startali kvalifikacije i ako hoćemo ostati u utrci za direktan plasman onda moramo dobiti ovu utakmicu. Ovo je važan meč i ako ovdje oni uzmu bodove već su se skoro plasirali", rekao je Bešić i dodao.

"Da li ide dobro ili loše mi smo uvijek ekipa i zajedno smo. Moramo se plasirati na EP već jednom i nadamo se da će biti sve dobro na kraju. Moramo dati sve od sebe, što manje pričati i što više pokazati na terenu".

Osvrnuo se na atmosferu u ekipi i poručio je da tu nikada nije bilo nikakvih problema između igrača.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Najbitnije je u ekipi da smo svi zajedno i baš nikada nisam vidio da se neko posvađao na treningu i da se nismo slagali. Sve je dobro, ali to moramo pokazati na terenu i ne samo van terena. Gledali smo meč prvi s Finskom i nije bilo tako loše kako smo mislili. Analizirali smo gdje smo pravili greške i ako Bog da sada će to biti bolje", zaključio je veznjak naše selekcije.

Top Komentari

Keno
Kako ces se posvadjati kad su glavna tema kafa i kolaci burazeru
2 0
milivoje
Ne laži džukac!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi