Vaha dobio odgovor od Bešiktaša, navijači sretni zbog odabira

Loše su krenuli u novu sezonu

Vaha dobio odgovor od Bešiktaša, navijači sretni zbog odabira

Samir Mlaćo
Bh. stručnjak Vahid Halilhodžić neće sjesti na klupu turskog Bešiktaša.

Popularni Vaha je bio jedan od glavnih kandidata, no na kraju se Bešiktaš odlučio za nekadašnjeg selektora reprezentacije te zemlje Senola Gunesa.

Gunes je Tursku odveo do treće pozicije na Svjetskom prvenstvu 2022. godine,  te uživa veliko povjerenje turske javnosti.

Dobro došao ponovo kući, Senole Gunesu“, napisali su iz Bešiktaša.

On je vodio Bešiktaš u u periodu od 2015-2019. godine, te dva puta bio prvak Turske.

O eski anılar canlandı yine gözümde, hiç uzak değiller artık. ☺ #ŞenolGüneş

Posted by Beşiktaş on Friday, October 28, 2022
Oglasi

Sada ekipu preuzima na petom mjestu, što je svakako neuspjeh za ovog turskog velikana. Naslijedit će Valeriana Ismaela koji se na klupi zadržao sedam mjeseci.

Halilhodžić je u Turskoj prvi put radio prije duže od 15 godina kada je vodio Trabzonspor, ali je bez obzira na samo jednu sezonu ostavio upečatlji dojam pa ga je isti klub angažovao i prije osam godina.

Inače, posljednji klupski angažman legendarni fudbaler Veleža je imao prije četiri godine kada je sjedio na klupi Nantesa.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Nedavno se Vaha razišao sa selekcijom Maroka, iako je Marokance odveo na Svjetsko prvenstvo.

Tako mu se desilo da po treći put sa jednom od selekcija izbori plasman na SP, ali odmah poslije toga i prekine saradnju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi