Problemi u turskom velikanu: Lagao sve u klubu kako bi otišao na transplataciju kose
FOTO: EPA

Mediji su iskopali istinu

Problemi u turskom velikanu: Lagao sve u klubu kako bi otišao na transplataciju kose

Haris Zilić

Dosta je turbulencija u turskom velikanu Besiktasu koji ima veoma lošu sezonu kako u prvenstvu tako i u Evropi gdje neće dočekati evropsko proljeće nakon užasnih izdanja u grupnoj fazi Konferencijske lige.

Novi predsjednik kluba Hasan Arat povukao je rigorozne poteze i otupustio petoricu fudbalera.

"Petorica fudbalera su izbačena iz ekipe. Odlučeno je da Eric Bailly, Vincent Aboubakar, Jean Onana, Valentin Rosier i Rachid Ghezzal budu udaljeni od ekipe zbog loših nastupa i nekompatibilnosti s ostatkom ekipe. S novim osloncima unutar tima nastavljamo dalje", poruka je koordinatora tima Sameta Aybabe.

Među njima je i kamerunski napadač Vincent Aboubakar, ali turski medji sada donose nove vijesti.

Navodno Kamerunac nije otupšten zbog loših igara nego zbog svog ponašanja i laži prema klubu.

Oglasi

Aboubakar je tražio dopust da ode u Kamerun jer je njegova supruga bolesna, međutim ispostavila se potpuno druga priča.

Kamerunac je otišao u Pariz na transplataciju kose i provodio se dva dana nakon toga što je razljutilo sve u Besiktasu.

Kako bi sakrili dodatnu buru u Besitkasu nisu iznosili puno detalja od pomeutoj odluci prvog čovjeka kluba, ali turski mediji su iskopali.

Ove sezone je od ovih fudbalera najbolje partije pružao upravo kamerunski napadač Vincent Aboubakar. On je zabio četiri gola, ali očigledno se i od njega mnogo više očekivalo.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Šta će biti sa suspendovanim fudbalerima znat ćemo u narednom periodu. Moguće je da će neki od njih već u januaru napustiti klub jer definitivno nisu opravdali očekivanja čelnika Bešiktaša.

Ako dođe do odluke da neki i ostanu u klubu sigurno je da će dobiti drugi vid kazne možda i onu novčanu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi