Cijelu karijeru proveo u Fenerbahčeu, postao legenda, a sada sve uništio zbog rečenice o Edinu Džeki

Izjava koja je navijačima itekako zasmetala

Cijelu karijeru proveo u Fenerbahčeu, postao legenda, a sada sve uništio zbog rečenice o Edinu Džeki

Endin Čaušević

Edin Džeko je tri utakmice bez pogotka u turskoj Superligi i takav golgeterski post bh. napadaču se nije desio otkako je ljetos potpisao za Fenerbahče. Dijamant će do kraja sezone voditi s Maurom Icardijem veliku borbu za najboljeg strijelca, a upravo oni su bili glavna tema Volkana Demirela čija izjava se neće svidjeti navijačima kluba u kojem se proslavio.

Fenerbahče je sinoć pred svojim navijačima pobijedio Karagumruk nakon preokreta sa 2:1, ali Džeko nije uspio da se upiše u listu strijelaca jer je junak domaćeg tima bio Dušan Tadić koji je postigao dva gola.

Za Džeku je to najveći niz bez postignutog gola u prvenstvu Turske nakon što je ranije čak deset puta tresao protivničke mreže.

Baš kao što će se Fener i Galata boriti do samog kraja za titulu prvaka tako će se sigurno Džeko i Icardi boriti za trofej najboljeg strijelca Superlige.

Trenutno je argentinski napadač na vrhu te liste jer je zabio 11 golova u dosadašnjem dijelu sezone, dok je Džeko postigao gol manje, no Dijamanta je itekako "koštalo" to što nije bio strijelac u prethodna tri meča.

Oglasi

Upravo su Džeko i Icardi glavna tema javnosti u Turskoj nakon što se pojavio u javnosti intervju Volkana Demirela koji je inače trenutno trener Hatayspora.

No, nekadašnjeg golmana pamtimo najviše po tome što je skoro cijelu karijeru proveo u Fenerbahčeu gdje je postao legenda jer je u tom klubu proveo čak 17 sezona i upisao preko 500 nastupa.

Nedavno na meču Fenerbahče - Hatayspor ovaj 42-godišnjak dobio je ovacije i aplauze s tribina, no navijači velikana iz Istanbula su sada "promijenili ploču" i to zbog izjave o Edinu Džeki.

   Hatay nedavno gostovao u Istanbulu, a upravo je Edin Džeko uručio prigodan poklon Volkanu Demirelu

Naime, Volkan je prije nekoliko dana gostovao u jednoj emisiji na kojoj je odgovarao na zanimljiva pitanja, a jedno od pitanja se našlo u centru pažnje javnosti.

Voditelj je pitao Volkana da izabere najboljeg napadača između Edina Džeke, Maura Icardija i Vincenta Aboubakara.

Oglasi

Navijači Fenera bili su sigurni da će zbog ljubavi s tim klubom izabrati sigurno bh. napadača, ali ih je on zatekao svojim odgovorom. Odlučio se za igrača iz najomraženijeg rivala Galatasarayja.

"Pa ne znam, ali ako već moram da biram onda ću izabrati Maura Icardija jer je on bolji napadač od Edina Džeke i Vincenta Aboubakara", rekao je trener Hatayspora nesluteći kakvu lavinu loših komentara će izazvati od strane navijača Fenerbahčea.

Volkan Demirel trenira Armina Hodžića

Inače, Demirel je počeo trenersku karijeru kao pomoćnik u Feneru, a potom se odlučio da se okuša i kao glavni trener.

Prvo je vodio Karagumrug pola godine, a potom je u septembru prošle godine preuzeo Hatayspor s kojim ima ugovor do ljeta 2024. godine.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Upravo za Hatayspor od ovog ljeta igra i bh. veznjak Armin Hodžić koji je u turski klub stigao nakon veoma dobrih nastupa u dresu sarajevskog Željezničara, no u posljednje vrijeme nije previše standardan kod Volkana Demirela.

Top Komentari

Fenerbahce je napravio najveci promasaj sa Dzekom, treba ga preseliti na klupu, da nije Tadica, Fenerbahce bi bio u ozboljnoj krizi.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi