Besim Kolić novi igrač NK Čelik
Kolić je eksplodirao ove sezone u zeničkoj Fortuni, što je bio jasan znak da ga angažuju s Bilinog polja, te pojačaju konkurenciju u vrhu napada

Bivši napadač Fortune u nedjelju debituje za crno-crvene

Besim Kolić novi igrač NK Čelik · Zvanično

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

NK Čelik od ponedjeljka ima novi Upravni odbor, a na novim ljudima je da rade na stabilizaciji kluba, iako je naravno težak i dugotrajan period pred njima.

Kao što smo već pisali crno-crveni su prošle sedmice angažovali dvojicu mladih nogometaša Amara Šišića i Sulejmana Salkića, koji su već u prvoj utakmici protiv Borca iz Tetova pokazali da će biti pojačanja za ekipu.

Jučer su crno-crveni i zvanično angažovali novog igrača o kojem smo već pisali. Riječ je o 20-godišnjem ofanzivcu Besimu Koliću, koji je jučer potpisao ugovor s Čelikom, te će biti na raspolaganju šefu struke za naredni meč.

Kolić je svoju karijeru počeo u zeničkoj Fortuni, igrao je još za zenički Rudar, a na početku ove sezone naprosto je eksplodirao u redovima Fortune. U pet mečeva Kupa ZDK i FBiH, ovaj ofanzivac je postigao devet golova (Čelik 2, Rudar Breza 3, Pofalići 2, Stupčanica 1, Slaven 1), dok je u pet utakmica Kantonalne lige ZDK za svoj tim postigao pet golova.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Ukupno 14 golova u 10 utakmica ove sezone dovoljan je bio znak da ga ljudi s Bilinog polja angažuju. Kolić će sigurno dobro doći Zeničanima, budući da je igrač do 21. godine, te će zajedno sa Čičkom i Mahmutovićem činiti napadački trojac u narednim utakmicama.

Svoj debi ovaj mladi napadač će imati u nedjelju, kada NK Žepče 1919 na svome terenu dočekuje NK Čelik u derbiju jesenjeg dijela prvenstva, budući da obe ekipe imaju maksimalan učinak nakon četiri odigrana kola.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DadiG
Neka si nam objavio ko je potpisao za ekipu iz 4. lige u BiH
3 11
spectron
Kad se može o Džeki i Messiju pisati 3 mjeseca,może se i ovom momku jedan članak napisati :)
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi