Petev pronašao zamjenu za Anela Ahmedhodžića i šalje naknadni poziv

Šerbečić stiže na okupljanje?

Petev pronašao zamjenu za Anela Ahmedhodžića i šalje naknadni poziv · Saznajemo

E. Škorić

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivajlo Petev morao je poslati naknadne pozive.

Anel Ahmedhodžić je zbog rupture mišića prednje lože natkoljenice otpao za naredne mečeve u Ligi nacija protiv Crne Gore i Rumunije. On je jutros saopštio to selektoru, te će s terena izbivati oko četiri sedmice.

Ovo je jako loša vijest za nas s obzirom u kakvoj formi se nalazio defanzivac Sheffield Uniteda. Kako saznajemo, umjesto njega Petev je pozvao Besima Šerbečića. Za sada nezvanično, ali bismo trebali dobiti i potvrdu ove informacije od strane Nogometnog saveza BiH.

Šerbečić je karijeru počeo u Zvijezdi Gradačac, zatim je nosio dres Radnika iz Bijeljine, a onda je stigao transfer u Rosenborg. Bio je na posudbi u Sarajevu. 

Trenutno igra za Aalesund, te je upisao ukupno 23 nastupa u aktuelnoj sezoni.

Odigrao je čak 37 utakmice za omladinske reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali tek očekuje svoj debi za seniorsku selekciju. Interesantno da je trebao debitovati 2018. godine protiv SAD, ali je tada otputovao u Norvešku na potpis ugovora s Rosenborgom, pa mu je odgođena želja da obuče dres A selekcije BiH.

Bh. reprezentativci okupili su se jučer u Trening centru u Zenici gdje su odradili i prvi trening, a nažalost ni ovo okupljanje nije moglo bez problema za našeg selektora.

Petev je već naknadno uputio dva poziva nakon što je potvrđeno da Luka Menalo neće igrati zbog povrede, a "otpali" su još Jusuf Gazibegović i Rade Krunić koji su također van stroja.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Petev je prije Šerbečića pozvao Kenana Kodru i Darija Šarića, te će biti zanimljivo da li će uputiti još neki poziv prije utakmice protiv Crne Gore nakon novih neočekivanih otkaza.

Duel BiH - Crna Gora igra se u Zenici u petak od 20:45 sati. Pobjedom bi Zmajevi osigurali prvo mjesto i povratak u Ligu A, te bi obezbijedili nešto bolju poziciju u žrijebu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Žrijeb je na programu 9. oktobra u Frankfurtu.

Top Komentari

pjanke.sa
Kako nama falis Serbaaaaa
5 2
volta
Napokon poziv Srbecicu, momak je odigrao sve utakmice ove sezone u Norveškoj ligi, već ima osvojenu Norvešku ligu i BH ligu sa Sarajevom
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi