Šok na Benito Villamarinu: Spektakularan gol Albe u 94. minuti za pobjedu Barcelone!

Katalonci slavili sa 2:1

Šok na Benito Villamarinu: Spektakularan gol Albe u 94. minuti za pobjedu Barcelone!

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras su u gostima slavili protiv Betisa (1:2) u meču 35. kola La Lige i osigurali su plasman u Ligu prvaka.

Od prve minute gledali smo odličan tempo na ovoj utakmici. Prvu ozbiljniju priliku imala je Barcelona i to u 20. minuti kada je nakon kornera glavom šutirao Araujo, ali je golman Rui Silva uz pomoć prečke to uspio da odbrani.

Nakon toga Betis je bio nešto bolji. Domaći tim je uzvratio Barceloni desetak minuta kasnije kada je Rodriguez odlično šutirao s vrha kaznenog prostora, ali je pogodio stativu.

Betis je bio bolji i na startu drugog dijela. Nakon nekoliko solidnih prilika domaći su ponovo ozbiljnije zaprijetili u 64. minuti. U sjajnoj šansi našao se Juanmi čiji udarac sjajno brani Neto.

Barcelona je uzvratila u 73. minuti kada je Ferran Torres iskoristio grešku defanzivaca Betisa i izašao sam ispred golmana Silve, ali je on odbranio njegov udarac.

Dvije minute kasnije Xavi je na teren odlučio da pošalje Ansua Fatija koji se tek nedavno oporavio od povrede.

Oglasi

To je bio fantastičan potez Xavija jer je Ansu Fati samo minutu kasnije zabio sjajan pogodak za 1:0 i doveo je Barcelonu u vodstvo na Benito Villamarinu.

Međutim, slavlje igrača Barcelone nije dugo trajalo. Betis je već u 79. minuti uspio da se vrati u meč i poravna na 1:1. Nakon centaršuta gol glavom zabio je nekadašnji igrač ovog tima Marc Batra i vratio je Betis u život.

Nekoliko minuta kasnije nova šansa za Barcelonu. Aubameyang je imao odličnu priliku, ali je iz sjajne pozicije šutirao preko gola Betisa.

Betis uzvraća u 82. minuti kada je u prilici bio Pezzella nakon centaršuta Fekira, ali ovaj put se Barca nekako uspjela odbraniti i ostalo je 1:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kada su svi mislili da je kraj meča Barcelona je došla do pobjede u 94. minuti. Dani Alves je sjajno centrirao s desne strane, a spektakularan gol iz voleja zabio je Jordi Alba za 2:1 i veliku pobjedu Barcelone.

Katalonci su osigurali plasman u Ligu prvaka s ova tri boda, dok je Betis i dalje u borbi za plasman u ovo takmičenje.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Klicko
Hala Madrid,Visča Barcelona
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi