Samo je pitanje trenutka kada će potpisati - De Gea se vraća na velika vrata
FOTO: EPA

Potpisuje ugovor sa timom iz Primere

Samo je pitanje trenutka kada će potpisati - De Gea se vraća na velika vrata

Esmer Oštraković

Na kraju prošle sezone David de Gea napustio je Manchester United, a nakon devet mjeseci pauze jako je blizu povratka na zelene terene.

Golman Manchester Uniteda je David de Gea bio više od jedne decenije. Jednom je bio na pragu transfera u Real Madrid, no nije se desilo.

Na kraju prošle sezone, odnosno u ljeto 2023. godine, kao slobodan igrač je napustio Manchester United. Više ga otada nismo vidjeli na terenu

Devet mjeseci je bez kluba, a kako stvari stoje sada će se vratiti na zelene terene i to u Primeru gdje bi trebao potpisati za jedan španski klub.

Radi se o Betisu koji želi da potpiše De Geu, a obzirom da nema klub Španac odmah može potpisati ugovor sa ovim klubom.

Oglasi

De Gea bi u Betis stigao kao zamjena za Claudia Brava koji je ranije ove godine napunio 41 godinu i koji će očito ili u penziju ili u neki drugi klub.

Prvi izbor na golu Betisa je trenutno Rui Silva koji brani jako dobro, a njegov ugovor ističe na kraju 2026. godine.

Međutim uprava Betisa nada se da će na kraju sezone imati neke ponude za njega, te smatraju da ga mogu prodati i zaraditi na njemu, a usput dovesti i De Geu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naravno neće De Gea moći zarađivati kao u Manchester Unitedu, a posebno ne jer je skoro godinu dana bez ijedne jedine minute na terenu.

Podsjetimo, karijeriu je De Gea počeo u Atletico Madridu, te je otišao u Manchester United kao zamjena za legendarnog Edwina van der Sara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi