Betis razbijen u San Sebastianu

Primera, 16. kolo

Betis razbijen u San Sebastianu

Edmir Škorić

Očekivano i uvjerljivo, potpuno zasluženo, nogometaši Real Sociedada savladali su Betis u 16. kolu španske Primere (5:1).

Betis je iz kola u kolo sve bliže drugoj ligi. Andalužani su u San Sebastianu razbijeni od strane domaćeg Sociedada, koji je tako ostao u utrci za plasman u Evropu.

Agirretxe je u šestoj minuti načeo goste, ali je Molina u 19. uspio da vrati stvari na početak. Rezultat se više nije mijenjao do poluvremena, a u nastavku su glavnu riječ vodili isključivo igrači u plavo-bijelim dresovima.

Ansotegi je u 55. pogodio za novo vodstvo Sociedada, a zatim je Griezmann u 62. minuti povisio na 3:1. Za 4:1 pogodio je Agirretxe u 68. minuti, da bi Prieto u 85. postavio konačan rezultat.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 16. kolo:
Real Sociedad - Betis 5:1 (Agirretxe 6, 68, Ansotegi 55, Griezmann 62, Prieto 85/ Molina 19) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.