Bez pogodaka u derbiju, San Siro pozdravio Piateka
Kao i prošle sezone, tako je i u ovoj meč Milan - Napoli na San Siru završen bez pogodaka

Milan - Napoli 0:0

Bez pogodaka u derbiju, San Siro pozdravio Piateka

E. Škorić

Derbi kola u italijanskoj Seriji A odigrali su Milan i Napoli, a duel na San Siru nije donio pogotke.

Kao i prošle sezone, tako je i ove Milan na San Siru odigrao meč bez golova protiv drugoplasiranog Napolija.

Rossoneri su većim dijelom meča bili bolji, odlučniji, više su željeli pobjedu u borbi za Ligu prvaka, ali jednostavno Napolitancima je uvijek teško probiti odbranu i pronaći put do mreže.

Bio je ovo duel učitelja Carla Ancelottija s jedne i učenika Gennara Gattusa s druge strane, ali najmanje su profitirali gledatelji koji su ipak očekivali nešto otvoreniju, konkretniju utakmicu sa bar ponekim golom.

Najbolju priliku na meču imao je u 78. minuti stoper Rossonera Musacchio poslije ubačaja iz kornera, ali Ospina je teškim naporom odbranio. Bilo je još šansi na obje strane, no rijetko da neku možemo nazvati stopostotnom, izuzev one za Zielinskog u 87. minuti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Istrčali su gosti kontru, dodavli se oko gola Milana, na kraju udarac Zielinskog ide samo u ruke Donnarumme.

Također, važno je istaći da je večeras u dresu Milana debitovao Poljak Piatek, koji je prije nekoliko dana stigao iz Genoe, a u nastavku meča je dobio šansu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi