Federalni prvoligaš doživio blamažu, promijenio trenera, te brzo pronašao novog
Đekanović u duelu FK Željezničar - NK Zvijezda Gradačac

U subotu igraju važan domaći meč

Federalni prvoligaš doživio blamažu, promijenio trenera, te brzo pronašao novog

S. Mlaćo

Pravu blamažu doživio je BFK Sim Bau proteklog vikenda u okviru 26. kola Prve lige FBiH.

Simpatični klub iz Kosove sa čak 5:0 je poražen od HNK Tomislav, te je nastavljena kriza rezultata. Ceh je platio trener Jasmin Džidić s kojim je rukovodstvo kluba odlučilo odmah rasknuti saradnju.

Džidić ostavlja klub na desetoj poziciji, iako su ambicije bile sami vrh tabele. Ovak Simm Bau strahuje u završnici sezone, a na klupu će Nebojša Đekanović.

Đekanović je nedavno napustio Zvijezdu Gradačac, nakon što je napravio sjajan posao. Ostavio je Zvijezdu na drugom mjestu, a klub je igrao i četvrtfinale Kupa protiv FK Željezničara. U dva meča Plavi su prošli dalje, iako je federalni prvoligaš u jednom trenutku bio u prednosti te se vrlo lako moglo desiti da vidimo veliko iznenađenje.

Prihvatio se posla, danas je odradio i prvi trening, a debi ga očekuje protiv NK TOŠK već u subotu.

Imenovanje Đekanovića potvrdili su iz BFK Simm Bau i putem zvnaične stranice.

Oglasi

“Nebojša Đekanović preuzima ekipu do kraja sezone.

Nebojša i uprava našeg kluba, na čelu sa predsjednikom gosp. Mujkanovićem dogovorili su saradnju do kraja ove sezone, sa mogućnošću produženja iste.

Nebojša je ekipu preuzeo u teškoj situaciji obzirom na veoma oslabljen igrački kadar, ali nadamo da će uspjeti probuditi ekipu, te ostvariti dobar rezultat do kraja sezone. Đekanović je također bio veoma korektan u pregovorima, te tako dobio povjerenje našeg kluba. Sretno Nebojša“, stoji u objavi BFK Simm Bau.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Jasno je da će na pauzi veliki broj igrača napustiti klub, a šta će učiniti prvi čovjek Mirza Mujkanović ostaje da se vidi. Jasno je da klub mora odrediti svoje ambicije i napraviti plan, jer 'lutanja' je bilo i previše, u svakom smislu.

Nije poznato koliko će timova napustiti Prvu ligu FBiH, a to će zavisi od doigravanja četiri prvaka četiri Druge lige FBiH, te Premijer lige BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi