Nije sve crno u bh. nogometu: Poveli sa penala, izgubili derbi, ali pohvalili domaćina i sudije
FOTO: BFK Simm Bau

Zanimljiv meč odigran u Gabeli

Nije sve crno u bh. nogometu: Poveli sa penala, izgubili derbi, ali pohvalili domaćina i sudije

S. Mlaćo
Uzbudljivo je bilo u subotu u derbiju 10. kola Prve lige FBiH.

NK GOŠK je ugostio BFK Simm Bau i slavio 2:1 te napravio dodatni korak ka osvajanju prvog mjesta.

Gosti su prvi poveli i to preko Huseina Poturalića koji je iskoristio jedanaesterac koji je dosudio glavni sudija Drago Tabak iz Tomislavgrada. Nisu se domaći predavali, te preko Luke Nižića i Siniše Dujakovića dolaze do preokreta i važne pobjede.

U Simm Bau žale zbog propuštenog vodstva, ali su na kraju meča pokazali gospodske manire. Zahvalili su se domaćinu, te pohvalili i službena lica.

“Čestitke domaćoj ekipi na današnjoj pobjedi, fer i korektoj igri, te na lijepom gostoprimstvu.

Iskrene čestitke i službenim licima koji su svoj današnji posao odradili maksimalno korektno“, stoji u objavi kluba iz Kosove kod Maglaja.

Oglasi

Tika taka naših momaka za 2:1 ✅️ Strijelac Siniša Dujaković 👏

Posted by NK GOŠK Gabela on Saturday, October 15, 2022

NK GOŠK je na svojoj facebook stranici postavio i drugi pogodak sa meča koji je zaista bio lijep nakon sjajne akcije, što je izmamilo i aplauze publike. Meč u Gabeli ponovo je pratio Zdravko Mamić, a prema svemu sudeći  na stadionu Perica Pero Pavlović naredne sezone će se igrati premijerligaške utakmice.

Gabeljani u naredne dvije utakmice gostuju, prvo kod Budućnosti, a zatim Goražda, dok će BFK Simm Bau nove bodove tražiti na svom terenu protiv HNK Tomislav.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

GOŠK na svom kontu ima 27 bodova, sedam više u odnosu na drugoplasiranu Gradinu, dok je Simm Bau šestoplasirani sa 15 osvojenih bodova.

Pravdu na meču u Gabeli dijelili su Drago Tabak (Tomislavgrad), Boris Bilješko (Novi Travnik) i Josip Begić (Posušje). Četvrti sudija je bio Armin Efendić (Sarajevo), a delegat Zlatan Pavljašević (Lukavac).

Top Komentari

Klicko
Napravit će Zdravko od Goška real
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi